Verlenging licentie AVG-programma

Verlenging AVG-programma in 2019

Je gebruikt op dit moment het AVG-programma via je vereniging. In samenspraak met hen hebben we het programma ontwikkeld zodat je vrij eenvoudig kunt voldoen aan de eisen die de wet Algemene Verordening Gegevensverwerking (AVG) aan organisaties stelt. Naast het voldoen aan deze wet is het ook belangrijk voor jou als organisatie. Het laat namelijk zien dat je het veilig gebruiken van persoonsgegevens van cliënten hoog hebt staan.

De komende maanden zullen veel licenties gaan verlopen, waarschijnlijk ook die van jou. De wet verplicht je te blijven voldoen aan de AVG-wet waardoor verlenging van het AVG-programma noodzakelijk is. Op dit moment zijn we met alle verenigingen in gesprek over voortzetting van het programma in 2019 met wederom gunstige voorwaarden voor de leden. Hierover zullen zowel je vereniging als wij je informeren de komende tijd.

NIEUW - Automatisch je up-to-date AVG-verklaring

Je AVG-verklaring dient actueel te zijn, dus altijd voorzien van datum. Bij controle door de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) wordt ook gekeken naar de actualiteit van je verklaring.
Om het je nog gemakkelijker te maken hebben we dit jaar een aantal nieuwe functionaliteiten waaronder een automatische AVG-verklaring. Deze zetten we elk kwartaal voor je gereed in het systeem waardoor je altijd over een recente versie van de verklaring beschikt. Zo ben je gewaarborgd bij controle en je hoeft er niets voor te doen!
Bekijk de verklaring in het programma

21.000 datalekken in Nederland!

Nog veel Nederlandse bedrijven hebben hun administratie niet op orde. In 2018 werden er zo’n 21.000 datalekken gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) ten opzichte van 10.000 het jaar ervoor. Te denken valt aan persoonsgegevens die aan verkeerde ontvangers zijn verstuurd, een verloren usb-stick met vertrouwelijke informatie of phishing door middel van vervalste e-mails.
AP moet elke melding van verkeerd gebruik van persoonsgegevens of datalekken onderzoeken. Afhankelijk van de ernst van de situatie zullen zij de nodige maatregelen treffen en de betrokken bedrijven blijven controleren.
Voorkom dat jouw organisatie in dergelijke situaties belandt. Wil je nog eens nalezen hoe, op onze website lees je er alles over.

Invulhulp workshops: AVG klaar in 3 uur

Als je weinig tijd wilt of kunt besteden aan het doorlopen van het AVG-programma, zijn er invulworkshops. Via deze workshops is het veel gemakkelijker om de verschillende AVG-stappen te doorlopen en in te vullen. Door middel van groepssessies zijn de kosten laag gehouden. Ze worden georganiseerd door 'Versterking', de organisatie die is gespecialiseerd in ondersteuning van verenigingen. Onder leiding van experts komen alle onderdelen van het AVG-programma aan de orde. Voor een overzicht van de workshops zie https://www.versterking.nl/avginvulsessies/

Bron: AVG Verenigingen