Pensioenfonds Detailhandel verhoogt pensioenen

Pensioenfonds Detailhandel verhoogt dit jaar de pensioenen met 0,1 procent. Deze ‘gedeeltelijke indexatie’ is het gevolg van de stabiele financiële koers die het pensioenfonds vaart. Eind december 2018 behaalde Pensioenfonds Detailhandel een beleidsdekkingsgraad van 110,6 procent. 

Om een gedeeltelijke indexatie te mogen doorvoeren, is een beleidsdekkingsgraad van 110 procent of hoger vereist. Voorzitter Henk van der Kolk is blij dat Pensioenfonds Detailhandel ondanks de lage rente - en de enorme schommelingen op de beurzen - goede resultaten weet te boeken. “Met ons pensioenfonds willen we een vertrouwde plek zijn, waar je bouwt aan je financiële back-up voor later en waar je je geld op een duurzame manier ziet groeien. 

Pensioenfonds Detailhandel is erin geslaagd de kosten laag te houden. “We proberen de beleggingen zo goed mogelijk te spreiden en de ruimte waar we rente-risico’s willen nemen zo goed mogelijk te benutten. Hierdoor zijn we in staat om mooie resultaten te boeken. Daar mogen onze gepensioneerden van meeprofiteren, zodra dat kan,” aldus van der Kolk.

Pensioenfonds Detailhandel is met ruim 300.000 deelnemers, 32.000 werkgevers en 113.000 gepensioneerden één van de grotere fondsen van Nederland. In de komende jaren is het pensioenfonds van plan flink door te groeien. Van der Kolk: “Hiermee halen we nog meer schaalvoordelen die we in concrete stappen kunnen vertalen naar pluspunten voor onze deelnemers, werkgevers en gepensioneerden.”  

Bron: Pensioenfonds detailhandel