Collectieve kortingsregeling BUMA en SENA


Buma en Sena kennen al vele jaren zogenaamde collectieve licentie overeenkomsten waarbij de administratieve afhandeling via de brancheorganisatie verloopt.

De Nederlandse Schoenmakers Vereniging heeft een aantal jaren geleden een collectief contract afgesloten met zowel Buma als Sena. Dit betekent dat als u daaraan deelneemt de factuur via de Nederlandse Schoenmakers Vereniging gaat lopen. Wij nemen het debiteurenrisico over van hen en ze sturen ons een collectieve factuur. Daar voor in de plaats ontvangen wij een korting van 15% die we in zijn geheel aan u doorberekenen. Weer een extra reden om lid te worden en te blijven natuurlijk.

Sena beheert de licenties van de makers van muziek (producenten, artiesten en studiomusici) Buma beheert de licenties van de bedenkers van muziek (componisten en tekstdichters). Op het moment dat u muziek in uw zaak heeft bent u wettelijk verplicht om een licentie af te sluiten.

Hieronder vindt u de antwoordformulieren. Deze kunt u invullen en naar ons toe mailen via info@schoenmaker.nl. Als u zich nu aanmeldt gaat de collectieve korting in per 1 januari 2019. Let op! Vul ze in voor zowel Buma als Sena als u aan beide arrangementen wilt meedoen.