Terugblik op een zonnige CrispinusFamiliedag op Wieringen.

De CrispinusFamiliedag werd dit jaar gehouden op 28 oktober 2018. We zijn te gast geweest op het verborgen Waddeneiland Wieringen.

De dag begon in het Viking informatiecentrum bij Den Oever. We werden ontvangen met koffie en Wieringer koeken. Na een inleidend praatje en een interessante film over hoe de Vikingen ertoe kwamen om op onderzoek te gaan de wereld in, mocht iedereen vrij rond lopen door het bezoekerscentrum om rond te kijken. Er waren voorwerpen te zien uit heel Europa. Het meest bijzonder waren de Viking zilverschatten die zijn gevonden op Wieringen. Tevens was er veel informatie over de leefwijze van de Vikingen. Ook voor kinderen was het een aanrader, ze konden zich verkleden en de Viking verhalen naspelen met Play mobile.

Nadat iedereen was uitgekeken ging ieder op eigen gelegenheid naar De Groot Recreatie bij Hippolytushoef. Daar werd in een sfeervolle boerderij  lunch “op z’n Boerenfluitjes” geserveerd. Dit was tomatensoep, patat, kibbeling salade en als toetje vla met Boerenjongens. Tijdens het diner werden er vier jubilarissen in het zonnetje gezet, met de uitreiking van de zilveren speld, een persoonlijke toespraak en een prachtige bos bloemen. (klik hier voor de toespraken)

Na een korte rit met een antieke stadsbus werden we afgezet in de haven van Den Oever. Een aantal van ons hadden gekozen voor een rondrit over Wieringen met een bezoek aan het Museum van Jan Lont. Dit was volgens zeggen erg de moeite waard, er was tijd te kort om alles te bewonderen.

De rest is meegegaan op de vissersboot de WR117 voor een vaartocht op de Waddenzee. We troffen het met het weer, zodat we volgens de schipper Engeland konden zien en de skyline van New York. Tijdens het varen werd het visnet uitgegooid. Na tien minuten werd dit weer opgehaald, een deel van de vangst werd in bakken gedaan zodat je kon zien wat er in zee leeft. De grote garnalen werden gekookt en de rest werd teruggegooid. De gekookte garnalen mochten we zelf pellen en opeten. Voor ieder die dat wilde was er een portie garnalen voor thuis.

Na de afsluitende borrel kon ieder terugkijken op een gezellige dag.

Voor de foto's van deze dag klik hier