CrispinusFamiliedag 2018

CrispinusFamiliedag 28 oktober 2018 - Het geheime Waddeneiland Wieringen en de Vikingen.

Hierbij willen wij u en uw gezin graag uitnodigen voor de CripinusFamiliedag op 28 oktober 2018.

De start van deze dag is in het Viking Informatiecentrum op Wieringen. Hier gaan we op zoek naar de verborgen zilverschatten die worden toegeschreven aan de Vikingen en zijn gevonden nabij Westerklief op Wieringen.

Het bezoekerscentrum kunt u vrij bezoeken of u gaat met de rondleiding mee. De keuze is aan u. Vanaf 10.30 uur staat de koffie/thee voor u klaar met een beruchte Wieringer koek.

Om 12.00 uur wordt u verwacht bij De Groot Recreatie voor een heerlijke lunch ‘Op z’n Boerenfluitjes’ we gaan daarbij proeven van de vis die vlakbij wordt gevangen. Het middag programma is een keuze programma. Een rondvaart met de boot de WR117 of u kiest voor een rondrit over het eiland Wieringen met een antieke stadsbus.

Boottocht
Met een antieke bus wordt u naar de haven gebracht voor een rondvaart met de boot de WR117 door de vissershaven van Den Oever met uitleg over de bezienswaardigheden en vissersschepen. We varen langs de spuisluizen in de Afsluitdijk, waar sinds kort stroom wordt opgewekt door middel van een propeller in het stromende water. Als we buiten de haven komen wordt het net uitgezet. Na ongeveer een half uur wordt het net omhoog gehaald en de vangst verdeeld over het dek. U kunt de vangst bekijken in bakken water, zodat alles in leven blijft. Een deel van de garnalen wordt gezeefd. Hopelijk kunnen we ook nog zeehonden spotten.

Tijdens de terugvaart wordt een deel van de grote garnalen aan boord gekookt. Er kunnen garnalen worden gepeld en geproefd. Het dek is gedeeltelijk overdekt, dus ook met slecht weer kan deze tocht doorgaan. Dan zetten we koers terug naar de haven. Waar we met de bus weer worden opgehaald. 
Aan boord zijn er voldoende zwemvesten aanwezig, ook voor kinderen.

Rondrit
Voor diegene die niet van varen houden maken we een rondrit met antieke bus over het eiland Wieringen. Nadat de bus iedereen weg heeft gebracht naar de boot voor de rondvaart, kunt u instappen voor de rondrit. De buschauffeur zal u onderweg het een en ander vertellen over het eiland. U maakt onderweg ook nog een tussenstop bij het Museum van Jan Lont.

Wanneer de gehele groep weer compleet is zal er in ’t Schippershuis een afsluitende borrel plaatsvinden.

Programma, adres gegevens en opgave CrispinusFamiliedag zondag 28 oktober 2018

Programma
10.30 – 11.00 uur ontvangst in het Viking Informatiecentrum op Wieringen met koffie/thee en een Wieringer koek.
11.55 uur vertrek met eigen vervoer naar De Groot Recreatie te Den Oever
12.00 uur Lunch met als menu ‘Op z’n Boerenfluitjes’
14.30 uur vertrek met Antieke stadsbus naar de haven voor de boottocht.

Of wanneer de bus terug komt vertrek met de Antieke stadsbus voor een rondrit over het eiland Wieringen met een tussenstop bij het Wieringer Eilandmuseum Jan Lont.

16.30 – 17.00 uur afsluitende borrel

Adres gegevens
Viking Informatiecentrum
Havenweg 1
1779 XT Den Oever
www.vikingen.nl

De Groot Recreatie
Gemeenelandsweg 50
1777NN Hippolytushoef
www.degrootrecreatie.nl

Opgave
U kunt zich digitaal inschrijven via onderstaand formulie. of via  ‘Agenda’ daar zit het digitale aanmeldingsformulier onder CrispinusFamiliedag. Na opgave ontvangt u schriftelijk een bevestiging waarmee u op de dag zelf naar binnen kunt.

LET OP! Het is belangrijk dat u nu alvast de keuze maakt: Boottocht of rondrit met Bus.

Formulier inschrijving CrispinusFamiliedag

Hierbij meld ik me aan voor de CrispinusFamiliedag