Een AVG-verklaring is niet permanent geldig!

 

Nieuwe versie checklist verwerkersovereen-komst
In het AVG-programma is een nieuwe versie opgenomen van de checklist verwerkersovereenkomst. Reacties van gebruikers leerden dat enkele passages minder duidelijk waren. Die zijn nu aangepast. Het nieuwe document maakt automatisch deel uit van het programma. Als je inlogt, komt de nieuwe versie automatisch in beeld. Loop je tegen onduidelijkheden of problemen aan? Laat het ons weten. Op basis van gebruikersinformatie gaan wij dan aan de slag om het AVG-programma en onze dienstverlening nog verder te verbeteren.

Verzoek: besteed een paar minuten om programma te verbeteren
Komende weken ontvangen alle deelnemers van het AVG-programma een gebruikersonderzoek. Het invullen hiervan kost ongeveer 3 minuten. Door deel te nemen aan dit onderzoek help je jezelf en de Stichting AVG voor Verenigingen om het product verder te verbeteren. Alvast bedankt voor de medewerking.

AVG-helpdesk en juridische ondersteuning
Mede op verzoek van gebruikers is de supportdesk voortaan langer en vaker telefonisch bereikbaar. Voor vragen over het gebruik van het programma en eenvoudige kwesties rond de privacywetgeving AVG kun je nu iedere dag tussen 09.00 uur en 13.00 uur bellen naar 0183-207803.
Daarnaast is er de mogelijkheid van ondersteuning bij specifieke juridische vragen over de privacywetgeving. Hiervoor is een overeenkomst gesloten met het juridisch adviesbureau Lextone Legal Services. Er is een mogelijkheid een laagdrempelig abonnement af te sluiten waarvoor je maximaal twaalf juridische vragen kunt stellen die binnen een kwartier afgehandeld kunnen worden. In veel gevallen is dit niet nodig en kunnen de medewerkers van de juridische helpdesk je vraag beantwoorden. Meer informatie over de juridische helpdesk vind je onder de HELP-knop in het AVG-programma.

Handige hulp bij periodieke check
Een AVG-verklaring is niet permanent geldig, want binnen een organisatie kunnen veranderingen optreden. Het advies is om tenminste éénmaal per kwartaal te controleren of je nog voldoet aan de privacy wetgeving. Wij helpen daarbij met een nieuwe stap die aan het programma wordt toegevoegd. Door de toevoeging van stap 16 aan het programma hoef je niet het hele AVG-programma opnieuw door te lopen om eventuele wijzigingen door te voeren. Hiermee beschik je snel over een actuele AVG-verklaring. 

Bron: AVG Verenigingen