Zet privacyverklaring vandaag duidelijk op je website!

Zet privacyverklaring vandaag duidelijk op je website! 

De AVG is duidelijk: iedere organisatie is verplicht aan klanten en relaties te vertellen wat je met persoonlijke gegevens doet. In jargon: hoe je persoonsgegevens verwerkt. Door een privacyverklaring op de website voldoe je gemakkelijk aan deze informatieplicht. Zorg ervoor dat de verklaring helder en duidelijk én gemakkelijk op de website te vinden is. Gebruik de voorbeelden in het AVG-programma. In documenten waar naar persoonsgegevens wordt gevraagd, verwijs je naar deze privacyverklaring.

Let op: stel dit niet uit. De afwezigheid van een Privacy verklaring op een website is een rode vlag want iedereen kan dan zien dat je niet aan de AVG voldoet.

Midzomer nog een invulworkshop

Ook afgelopen weken heeft een groep gebruikers van het AVG-programma aangegeven hulp te willen krijgen bij het doorlopen van het stappenplan. Niet omdat het ingewikkeld is, maar omdat ze zo snel en gemakkelijk mogelijk willen voldoen aan de wettelijke verplichtingen. Onze invulworkshops bieden die mogelijkheid. Ze worden georganiseerd door onze samenwerkingspartner Versterking. Samen met een AVG-expert doorloop je in 3 uur het online AVG-programma en vul je alles in voor de eigen organisatie.

De eerstvolgende invulworkshop zal zijn op 16 juli. Op 11 september zal er ook nog een invulworkshop worden gegeven.
Klik hier om u in te schrijven

Tijdelijke oplossing als overbrugging

Niemand ontkomt aan de AVG. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) is begonnen met controles en handhaving. Nog niet helemaal klaar? Zorg dan dat het belangrijkste op orde is. Bij een controle wordt ook gekeken naar wat al wél is gedaan. In het AVG-programma is een ‘Quick Invulhulp’ opgenomen. Handig voor een snelle en goede start. Let wel: het is slechts een tijdelijke oplossing, als overbrugging.

Bron:AVG voor verenigingen