Campagne Volg je passie

Half maart ging het Meld- en expertisepunt specialistisch vakmanschap van start met de campagne 'Volg je passie'. Een speciaal ontwikkelde beroepenklikker toont een landkaartje met alle kleinschalige specialistische beroepen die Nederland rijk is en waarvoor mbo-opleidingen bestaan.

Wat wil je later worden? Iedereen krijgt op een gegeven moment die vraag. En zo gemakkelijk als de vraag wordt gesteld, zo moeilijk kan het zijn om hem te beantwoorden. Van sommige beroepen weet iedereen dat er opleidingen voor zijn. Kapper bijvoorbeeld. Maar er zijn ook beroepen waarvan velen niet weten dat hier een opleiding aan voorafgaat. Wellicht heeft iemand een passie, waarvan hij niet wist dat je er ook je beroep van kunt maken. Daarom hebben we een campagne ontwikkeld, genaamd ‘Volg je passie’. Zodat al die prachtige kleinschalige beroepsgroepen en gepassioneerde talenten elkaar tegenkomen, en we met elkaar Nederland weer een stukje mooier maken.

Ook de schoenhersteller is één van de beroepen van de campagne "Volg je passie"

Beroepenklikker
Speciaal voor de campagne ontwikkelde het Meld- en expertisepunt een ‘beroepenklikker’: een landkaartje met alle kleinschalige specialistische beroepen die Nederland rijk is en waarvoor mbo-opleidingen bestaan. De tool is beschikbaar op de campagnepagina.

Ga hier meteen naar de beroepenklikker

Bron: SBB