Marijke Helwegen speciale gast op schoenmakersdiner

Tijdens het schoenmakersdiner op zondag 8 april 2018 zal Marijke Helwegen, onze ambassadrice voor de Schoenmakerij samen met haar man onze speciale gast zijn. Zij zal samen met de voorzitter André Buijs de prijzen voor de Vakwedstrijd uitreiken.

Het Schoenmakersdiner wordt gehouden bij Hotel van der Valk Vianen, Prins Bernhardstraat 75, 4132 XE te Vianen. U kunt tussen 16.00 en 17.00 uur binnen lopen en de avond duurt tot 22.00 uur. Men kon zich opgeven via de Nederlandse Schoenmakers Vereniging. De inschrijving is inmiddels gesloten.

Het gaat, net als in 2016, in de vorm van lopende buffetten. Er is alle gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje met uw collega’s te spreken. Daarnaast wordt het wedstrijdwerk van de Europese Vakwedstrijd tentoongesteld. De avond staat in het teken van ontmoeten.
Tussen de gerechten door worden de prijzen van de Europese Vakwedstrijd uitgereikt.

Marijke Helwegen
Marijke Helwegen brengt haar schoenen regelmatig naar haar vaste schoenmaker in Baarn. Tijdens  één van deze bezoeken bedacht zij samen met de schoenmaker Onno Frijn: “Geef schoenen een Facelift”. Dan zijn ze weer heel lang prachtig. Bovendien vermindert dit de afvalberg en gaat verspilling tegen. Samen bedachten ze dat Marijke eigenlijk met elke schoenmaker op de foto zou moeten gaan, als gezicht van recyclen en vernieuwen. Zodat ze bij hen op de stoep in zo’n reclamebord aandacht kon vragen voor het probleem en de nieuwe manier van schoenen reinigen.

Wat begon als een grapdee in uitvoering wordt momenteel tot uitvoering gebracht i.s.m. de Nederlandse Schoenmakers Vereniging. Er zijn inmiddels een aantal gezellige zondagmiddagen in Baarn geweest waarbij schoenmakers uit heel Nederland naar hun collega in Baarn kwamen voor een foto met Marijke Helwegen. Een middag met een hapje en een drankje en natuurlijk een fantastische groepsfoto. Ze is een enorme open persoonlijkheid die de vaak serieuze ambachtsmensen in een mum van tijd laat lachen op een foto. De schoenmakers dragen Marijke Helwegen inmiddels op handen. Marijke zelf heeft een hekel aan verspilling en is begaan met het milieu. Daarnaast heeft zij een enorme passie voor het ambacht. Zij is dan ook een prachtige ambassadeur voor de schoenmakers en er zijn al meerde schoenmakers waarmee ze samen op de foto is gegaan en voor de winkel op de stoep staat. Ook tijdens het Schoenmakersdiner zullen er weer verschillende foto's worden gemaakt.

Foto: Persfoto van www.marijkehelwegen.nl