Programma CrispinusFamiliedag

CrispinusFamiliedag wordt dit jaar gehouden op zondag 22 oktober 2017. Dit jaar gaan we naar het Zaans Museum, de Verkade Experience en de Zaanse Schans, Schansend 7, 1509 AW Zaandam.
We hebben dit jaar gekozen voor Lekker Hollands. Zelf eens de locatie bezoeken waarvoor vele toeristen naar ons land komen. Maar waar veel Nederlanders zelf nog nooit zijn geweest.
Waan uzelf in een fabriek uit de vroege 20e eeuw, waar de authentieke machines nog volop draaien en de geschiedenis van chocolade en biscuit tot leven komt. Daar waar de beroemde meisjes van Verkade aan het werk gingen. Bewonder de prachtige originele aquarellen van de beroemde albumplaatjes. Maar er is veel meer dan nostalgie. Kom binnen en laat u verrassen..

's Morgens hebben wij zoals gebruikelijk weer een oecumenische viering o.l.v. Pastor Vertelman. Deze begint om 11.00 uur in één van de zalen van het Zaans Museum.

Na deze viering staat er weer een mooie lunch voor ons klaar en sluiten de leden die niet bij de kerkdienst aanwezig zijn, zich bij ons aan.

Na de lunch gaan we op verkenning door de Verkade Experience en het Zaans Museum. Maar u kunt ook naar buiten om de Zaans Schans te bekijken en wat dacht u van de Klompenmakerij?

Het Zaans Museum en de Verkade Experience vormen samen het lekkerste museum van Nederland. De collectie is zeer divers en eigentijds gepresenteerd. Van gebruiksvoorwerpen, kleding en schilderijen tot fabrieksmaterialen uit de voedingsindustrie. Druk ondertussen op knopjes in de museumopstelling en pak in een computerspel zoveel mogelijk koekjes of bonbons in. Waan uzelf in een fabriek uit de vroege 20e eeuw, waar de authentieke machines nog volop draaien. Waar de geschiedenis van chocolade en biscuit tot leven komt en de beroemde meisjes van Verkade aan het werk gingen. In de Verkade Experience krijgen de meegereisde kinderen ook de kans om een eigen wikkel te maken en die te verpakken om hun eigen chocoladereep. Een ideaal uitje dus voor uzelf als eigenaar, uw partner en uw inwonende kinderen. Wilt u alvast kijken? www.zaansmuseum.nl.

Uiteraard sluiten we de dag weer af met een gezamenlijke borrel.

Voor de duidelijkheid hieronder kort het programma:
Vanaf 10.30 uur Ontvangst met koffie/thee in de Schanszaal
11.00 – 12.30 uur Kerkdienst in de Verkadezaal
12.30 – 13.30 uur Lunch buffet in de Schanszaal
13.30 – 16.30 uur Bezoek Zaans Museum & Verkade Experience op eigen gelegenheid
16.30 – 17.30 uur Afsluitende borrel in restaurant De Kraai op de Zaanse Schans
17.30 uur Einde van de CrispinusFamiliedag

Klik hier voor als u zich wilt aanmelden. Na opgave ontvangt u schriftelijk een bevestiging waarmee u op de dag zelf naar binnen kunt.