CrispinusFamiliedag 2017

CrispinusFamiliedag wordt dit jaar gehouden op zondag 22 oktober 2017. Dit jaar gaan we naar het Zaans Museum, de Verkade Experience en de Zaanse Schans. De details zijn nog niet helemaal rond, maar het voorlopig programma geven wij u alvast. En u kunt zich alvast aanmelden.

We hebben dit jaar gekozen voor Lekker Hollands. Zelf eens de locatie bezoeken waarvoor vele toeristen naar ons land komen. Maar waar veel Nederlanders zelf nog nooit zijn geweest.

Waan uzelf in een fabriek uit de vroege 20e eeuw, waar de authentieke machines nog volop draaien en de geschiedenis van chocolade en biscuit tot leven komt. Daar waar de beroemde meisjes van Verkade aan het werk gingen. Bewonder de prachtige originele aquarellen van de beroemde albumplaatjes. Maar er is veel meer dan nostalgie. Kom binnen en laat u verrassen...

's Morgens hebben wij zoals gebruikelijk weer een oecumenische viering o.l.v. Pastor Vertelman. Deze begint om 11.00 uur in één van de zalen van het Zaans Museum.

Na deze viering staat er weer een mooie lunch voor ons klaar en sluiten de leden die niet bij de kerkdienst aanwezig zijn, zich bij ons aan.

Na de lunch gaan we op verkenning door de Verkade Experience en het Zaans Museum. Maar u kunt ook naar buiten om de Zaans Schans te bekijken en wat dacht u van de Klompenmakerij?

Het Zaans Museum en de Verkade Experience vormen samen het lekkerste museum van Nederland. De collectie is zeer divers en eigentijds gepresenteerd. Van gebruiksvoorwerpen, kleding en schilderijen tot fabrieksmaterialen uit de voedingsindustrie. Druk ondertussen op knopjes in de museumopstelling en pak in een computerspel zoveel mogelijk koekjes of bonbons in. Waan uzelf in een fabriek uit de vroege 20e eeuw, waar de authentieke machines nog volop draaien. Waar de geschiedenis van chocolade en biscuit tot leven komt en de beroemde meisjes van Verkade aan het werk gingen. In de Verkade Experience krijgen de meegereisde kinderen ook de kans om een eigen wikkel te maken en die te verpakken om hun eigen chocoladereep. Een ideaal uitje dus voor uzelf als eigenaar, uw partner en uw inwonende kinderen.

Uiteraard sluiten we de dag weer af met een gezamenlijke borrel.

De definitieve uitnodiging volgt binnenkort. Maar u kunt zich nu alvast inschrijven. Na opgave ontvangt u schriftelijk een bevestiging waarmee u op de dag zelf naar binnen kunt.

Deze bijeenkomst is exclusief voor leden en genodigden van de Nederlandse Schoenmakers Vereniging

Formulier inschrijving CrispinusFamiliedag

Hierbij meld ik me aan voor de CrispinusFamiliedag