Erkend leerbedrijf worden?

De Wet educatie beroepsonderwijs verplicht mbo-studenten het praktijkgedeelte van hun opleiding te volgen bij een erkend leerbedrijf. Dit noemen we de beroepspraktijkvorming (bpv). Erkende leerbedrijven – zowel bedrijven als zzp’ers – zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

Voordelen:

Als erkend leerbedrijf van SBB hebt u de volgende voordelen:

  • Opleiden is een leuke manier om leergierige en gemotiveerde arbeidskrachten in huis te halen. Veel studenten gaan na hun opleiding aan het werk bij hun leerbedrijf.
  • Studenten hebben een frisse kijk op uw bedrijf en nemen actuele kennis en nieuwe inzichten met zich mee – belangrijk voor een gezonde mix van jong en oud.
  • Studenten werken direct mee in uw bedrijf. Tegen een aantrekkelijke vergoeding hebt u plezier van   de extra handen van beginnende vakmensen op de werkvloer.
  • Studenten wisselen ervaringen met elkaar uit. Via hen kunt u uw aantrekkingskracht als werkgever vergroten.
  • Het speciale beeldmerk dat u op uw bedrijfsauto, briefpapier, website, enzovoorts mag gebruiken geeft een positieve uitstraling op uw klanten.
  • U kunt in aanmerking komen voor subsidies en fondsen, zoals de Subsidieregeling praktijkleren van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Vindt u het belangrijk om het vak van schoenhersteller door te geven aan de volgende generatie? En draagt u daar graag aan bij door een student te helpen opleiden? Meld u aan als erkend leerbedrijf. Ga naar de website van SBB www.s-bb.nl en klik op ‘Leerbedrijf worden’. Nadat u de aanvraag hebt voltooid, neemt de adviseur praktijkleren in uw regio contact met u op om de voorwaarden en mogelijkheden te bespreken en u te ondersteunen. Bent u al erkend leerbedrijf maar heeft u geen leerling? Zet dan een vacature op de bpv-portal voor leerbedrijven