Campagne 25.000 leerbanen

Beroepsonderwijs en bedrijfsleven verenigd in SBB hebben op 6 juni een mediacampagne gelanceerd om zo veel mogelijk studenten te koppelen aan openstaande leerbanen, waarvan veel in de techniek. Gedurende de campagne gaat SBB via radiospotjes en sociale media op zoek naar gemotiveerde studenten die graag in de beroepspraktijk een vak willen leren.
 
De veranderende arbeidsmarkt heeft het mbo en hard nodig. Er is dringend behoefte aan meer vakmensen. Op dit moment zijn 25.000 leerbanen beschikbaar op stagemarkt.nl. De Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) is voor veel studenten in het mbo dé weg naar een goede opleiding én naar een betaalde baan. Maar liefst tachtig procent van de BBL-studenten gaat immers aan de slag bij het bedrijf waar hij of zij stage liep.  Juist nu, in tijden van aantrekkende economische groei, terwijl sectoren als de bouw, techniek en zorg schreeuwen om meer mensen, kunnen we via deze leerweg aan die vraag tegemoet komen. Dit is goed voor bedrijven, voor scholen, maar belang­rijkst nog, voor de studenten.
 
Twee weken lang worden alle gemotiveerde studenten opgeroepen zich te melden voor een leerbaan. Via de pagina 25000leerbanen.nl worden (potentiële) studenten naar de beschikbare leerbanen op de website geleid. Als iemand niets passends kan vinden, kunnen contactgegevens worden achtergelaten en wordt hulp aangeboden. Adviseurs Praktijkleren gaan vervolgens op zoek naar een passende leerbaan.

Bron: MKB