ROZ schrapt automatische inflatie in model huurcontracten voor winkels

NSV Nieuws van 12-04-2024

ROZ, de Raad voor Onroerende Zaken heeft na gesprekken met de ACM, de Autoriteit Consument en Markt, de modelcontracten voor de huur en verhuur van kantoor- en winkelruimtes aangepast. Het koppelen van de toekomstige huurprijsaanpassing aan de consumentenprijsindex (CPI) is geschrapt uit de algemene bepalingen. Huurprijzen werden door deze bepaling automatisch verhoogd met de inflatiestijging, wat in strijd is met concurrentieregels. Huurders en verhuurders moeten hierover kunnen onderhandelen. VNO-NCW en MKB-Nederland zijn blij met deze aanpassing.
Aanleiding voor de gesprekken was een in oktober 2023 aangenomen motie van Tweede Kamerlid Graus, waarin hij de regering vroeg om een onderzoek door de ACM naar een eerlijk speelveld in de huurmarkt voor winkelvastgoed. » Lees meer over deze aanpassing op de website van de ACM (https://www.acm.nl/nl/publicaties/vastgoedplatform-roz-schrapt-automatische-inflatiecorrectie-uit-modelcontracten?utm_source=Nieuwsbrief_leden_ondernemerschap&utm_campaign=nieuwsbrief&utm_medium=e-mail)

Bron: ACM (https://www.acm.nl/nl/publicaties/vastgoedplatform-roz-schrapt-automatische-inflatiecorrectie-uit-modelcontracten?utm_source=Nieuwsbrief_leden_ondernemerschap&utm_campaign=nieuwsbrief&utm_medium=e-mail)

logo ACM logo ACM