Wetsvoorstel Participatiewet in balans naar Raad van State

NSV Nieuws van 11-03-2024

De ministerraad heeft op voorstel van minister Schouten vlak voor het reces ermee ingestemd om het wetsvoorstel Participatiewet in balans naar de Raad van State te sturen voor advies. Met dit wetsvoorstel wil het kabinet de wet beter laten aansluiten op wat mensen (aan)kunnen en nodig hebben. Professionals krijgen meer ruimte om hen daarbij te helpen.
Voor VNO-NCW en MKB-Nederland is van belang dat een aantal basisvoorwaarden, zoals het inzetten van een loonkostensubsidie voor bedrijven, in elke regio goed georganiseerd wordt. Nu zien zij te grote verschillen tussen gemeenten, zowel in aanpak als in resultaten. Meer uniformiteit is in het belang van zowel werkgevers als de mensen met een arbeidsbeperking om wie het hier gaat. » Lees meer (https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2024/02/16/wetsvoorstel-participatiewet-in-balans-naar-raad-van-state?utm_source=Nieuwsbrief_leden_sociaal&utm_campaign=nieuwsbrief&utm_medium=e-mail)

Bron: Rijksoverheid (https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2024/02/16/wetsvoorstel-participatiewet-in-balans-naar-raad-van-state?utm_source=Nieuwsbrief_leden_sociaal&utm_campaign=nieuwsbrief&utm_medium=e-mail)

Rijksoverheid-logo Rijksoverheid-logo