Wetsvoorstel afschaffing lage-inkomstenvoordeel

NSV Nieuws van 03-11-2023

Zoals in het coalitieakkoord was afgesproken wordt het lage-inkomensvoordeel (LIV) afgeschaft. De vrijkomende middelen worden onder meer gebruikt voor het structureel maken van het ‘loonkostenvoordeel doelgroep banenspraak’ en het verzachten van de gevolgen van het afschaffen van het LIV voor de sociale werkvoorziening, zo staat in een wetsvoorstel dat SZW-minister Van Gennip vrijdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.
Ook worden de criteria van het loonkostenvoordeel, voor het herplaatsen van een werknemer met een arbeidshandicap, met het wetsvoorstel verruimd. » Lees meer (https://www.rijksoverheid.nl/documenten/kamerstukken/2023/10/27/wetsvoorstel-afschaffen-liv-en-verbeteren-loonkostenvoordelen?utm_source=Nieuwsbrief_leden_sociaal&utm_campaign=nieuwsbrief&utm_medium=e-mail)

Bron: Rijksoverheid (https://www.rijksoverheid.nl/documenten/kamerstukken/2023/10/27/wetsvoorstel-afschaffen-liv-en-verbeteren-loonkostenvoordelen?utm_source=Nieuwsbrief_leden_sociaal&utm_campaign=nieuwsbrief&utm_medium=e-mail)

Rijksoverheid-logo Rijksoverheid-logo