DEB helpt mkb-ondernemers bij de informatieplicht

NSV Nieuws van 06-10-2023

De deadline van de informatie- en onderzoeksplicht energiebesparing van 1 december 2023 komt snel dichterbij. Daarom is DEB vanaf 2 oktober gestart met de campagne ‘Weet wat kan en wat moet’. Met deze campagne willen wij ondernemers wijzen op de mogelijkheden en wettelijke verplichtingen op het gebied van energiebesparing.

Quickscan

De Quickscan (https://deb.nl/quickscan/) op DEB laat je zien wat jij kan en moet op het gebied van energiebesparing. Na het invullen van een paar vragen zie je direct aan welke wet- en regelgeving je moet voldoen. Maar ook als je geen wettelijke verplichtingen hebt, helpt DEB je kosteloos op weg met energie besparen. Wil je weten wat jij kan en moet doen aan energiebesparing?

Doe de Quickcan (https://deb.nl/quickscan/)

Plannertool

Met de Plannertool ondersteunt DEB je bij het doorlopen van de Erkende Maatregelenlijst energiebesparing (https://deb.nl/maatregelen/) (EML). Dit is een door de overheid opgestelde lijst met 150 energiebesparende maatregelen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder.

In onze Plannertool kun je aangeven wat je aan energiebesparing hebt gedaan en wat je nog gaat doen. Wanneer je klaar bent kun je de rapportage downloaden. Deze kun je gebruiken bij de informatie- en onderzoeksplicht energiebesparing. Voor de EED-auditplicht (https://deb.nl/eed-auditplicht/) biedt de lijst een goed startpunt voor het bepalen van energiebesparende maatregelen.

Bron: DEB.nl (https://deb.nl/artikelen/wat-kan-en-wat-moet/?utm_source=Nieuwsbrief&utm_medium=email&utm_campaign=Nieuwsbrief+5+oktober+2023)

Plaatje DEB Plaatje DEB