Prijzen Europese Vakwedstrijd voor Schoenmakers 2023 uitgereikt

NSV Nieuws van 15-03-2023

Op maandag 13 maart 2023 werden tijdens De Dag van de Schoenmaker bij CAST in Nieuwegein de prijzen voor de Europese Vakwedstrijd voor Schoenmakers 2023 uitgereikt. Tijdens deze dag werden de ingezonden werken ook de gehele dag in vitrines tentoongesteld.

De wedstrijd vestigt de aandacht op de kwaliteit in het vak: van schoenreparaties tot de laatste methodes in de productie van handgemaakte schoenen. Deelnemers tonen hun technische kennis en hun vaardigheden op het gebied van maatwerk en reparatiewerk. Dit jaar waren er behalve inzendingen uit Nederland ook weer inschrijvingen uit Zwitserland, de Verenigde Staten en Duitsland.

Schoenherstellers leveren kwaliteit
De wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door de Nederlandse Schoenmakers Vereniging in samenwerking met de Dutch Shoe Academy. De schoenherstellersbranche en de Dutch Shoe Academy willen hiermee het imago, de reputatie en de kwaliteit van het schoenherstellersambacht bevorderen. Er zijn verschillende categorie├źn om in te sturen. De categorie schoenreparatie werkgevers en werknemers, de categorie voor 1e, 2e jaars leerlingen schoenhersteller en maatwerk.

Ingezonden wedstrijdstukken
De ingezonden wedstrijdstukken werden gejureerd door een vakjury. De inzendingen werd op 10 verschillende criteria beoordeeld. Al gelang het punten aantal worden de inzendingen bekroond met Brons, Zilver, Goud of een certificaat. De volledige uitslag en deelnamevoorwaarden met daarin de diverse opdrachten kunt u hier op onze website (https://www.schoenmaker.nl/tp-32062-2/vakwedstrijd) bekijken. Inmiddels is ook de inschrijving voor 2024 al weer gestart. 

de dag van de schoenmaker_low res-57 de dag van de schoenmaker_low res-57