Herinnering NSV Familiedag 18 september 2022

NSV Nieuws van 09-09-2022

NSV Familiedag, zondag 18 september 2022. U komt toch ook?

Op zondag 18 september wordt, na twee jaar niet te hebben kunnen doorgaan, de jaarlijkse NSV-dag gehouden. Tot 2019 werd altijd de CrispinusFamiliedag gehouden, dit was altijd de laatste zondag van oktober. Om beter weer te hebben en ook wat verder van de herfstvakantie af te zitten zou vanaf 2020 de NSV-dag plaatsvinden. Ook een dag waarbij de familie welkom is. Wij hebben gekozen voor een programma dat voor alle leeftijden interessant is, zodat we er een echte NSV Dag voor de familie van kunnen maken.

Dit keer gaan wij naar het onlangs geopende Schoenenkwartier in Waalwijk. In 2011 brachten wij al eens een bezoek aan het Schoenenmuseum in Waalwijk maar na een lange sluiting is het nu geheel vernieuwd open gegaan op de nieuwe locatie en met een nieuwe naam Het Schoenenkwartier. In de Westelijke vleugel van het rijks monumentale Krophollercomplex op het Raadhuisplein, lanceerde eind juni het Schoenenkwartier een verrassend museaal concept. Het onderwerp is de ontwikkeling, het gebruik en de impact van schoenen en leer in heden, verleden en toekomst. Naast drie vaste tentoonstellingen omvat de nieuwe organisatie een viertal Maaklabs, een Kenniscentrum met materialenbank, archief en uitgebreide bibliotheek en een algemene educatieve ruimte.

Momenteel is de tentoonstelling Put on You Red shoes te zien. Van Elton John tot Beyoncé, van de Spice Girls tot MF Doom, van de gabbercultuur tot aan de dancehall scene; allemaal hebben ze een plekje op het Put On Your Red Shoes podium. Een feest der herkenning voor jong en oud, dat tegelijk de vraag oproept: wat zeggen schoenen over muzikale voorkeur en identiteit?

Wilt u alvast kijken hoe het eruit ziet? Bekijk dan hier (https://www.youtube.com/watch?v=Vw2UTQYi_74) de impressie op Youtube. U herkent het voormalig Leder en Schoenenmuseum niet meer terug. 

Wij wachten u op in het Atrium van het Schoenenkwartier tussen 13.00 en 13.30 uur. 

Vanaf 14.00 uur gaan we op eigen gelegenheid door het Schoenenkwartier waarbij er op verschillende plekken gidsen zijn die u vertellen over de historie of waar u vragen kunt stellen.

We eindigen met een gezamenlijk afsluitende borrel waarna het programma rond 17.00 uur afgelopen zal zijn.

U kunt uw auto parkeren op het parkeerterrein aan de Taxandriaweg naast het gemeentehuis. U moet dan nog een klein stukje lopen naar het Schoenenkwartier.

U komt toch ook? De NSV Dag is toegankelijk voor leden van de Nederlandse Schoenmakers Vereniging en hun inwonende gezinsleden. U kunt zich hier opgeven (https://www.schoenmaker.nl/pg-32062-7-128894/pagina/form_-_inschrijving_evenement.html) via het formulier in de link of onder het betreffende agenda item op de website.

Na ontvangst van uw aanmelding ontvangt u een bevestiging waarmee u 18 september 2022 toegang krijgt tot het Schoenenkwartier. Deze bevestiging bevat ook alle adresdetails.

Graag tot ziens op 18 september 2022!

NSV Dag 18 september 2022. NSV Dag 18 september 2022.