Belastingdienst verstuurt ten onrechte naheffingsaanslagen btw 

NSV Nieuws van 07-09-2022

Sommige ondernemers hebben over het 2e kwartaal ten onrechte een naheffingsaanslag btw ontvangen van de Belastingdienst. Door een vertraging in de aangifteverwerking zijn btw-aangiften over het 2e kwartaal van 2022 of over juni 2022 die wel op tijd zijn verzonden nog niet verwerkt.

Ondernemers die de standaard ontvangstbevestiging hebben gekregen bij het doen van de aangifte, kunnen deze onterechte naheffingsaanslagen negeren. Zij hoeven dus verder niets te doen. Omdat de Belastingdienst de aangiften handmatig moet verwerken, kan het nog tot 6 weken duren voordat u een herstelbericht krijgt van de Belastingdienst.

Mogelijk ontvangt u ook een sms van het nummer 08000543 waarin de Belastingdienst u nogmaals informeert over de onterechte naheffingsaanslag. Lees hier meer (https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/berichten/verstoringen/btw-aangiften-over-2e-kwartaal-2022-en-juni-2022-mogelijk-niet-op-tijd-verwerkt?utm_source=Nieuwsbrief_leden_economie&utm_campaign=nieuwsbrief&utm_medium=e-mail).

Bron: De Belastingdienst (https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/berichten/verstoringen/btw-aangiften-over-2e-kwartaal-2022-en-juni-2022-mogelijk-niet-op-tijd-verwerkt?utm_source=Nieuwsbrief_leden_economie&utm_campaign=nieuwsbrief&utm_medium=e-mail)

Belastingdienst-logo Belastingdienst-logo