Koninklijk paar luncht met uitblinkers waaronder Schoenmaker Theo Frijn

NSV Nieuws van 27-10-2021

Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit Koningin Máxima hebben woensdag 27 oktober 2021 in Paleis Noordeinde een lunch aangeboden aan Nederlanders die zich hebben onderscheiden door een bijzondere prestatie.

De 26 genodigden hebben de afgelopen periode een prijs of andere onderscheiding ontvangen voor hun prestaties in uiteenlopende sectoren zoals kunst & cultuur, media, wetenschap, sport en bedrijfsleven.

Tot de genodigden behoorden deze keer onder andere de Europees Kampioen Schoenreparatie Theo Frijn, de wereldkampioen freestyle voetbal, de Architect van het Jaar, de winnaar van Het Gouden Kookboek en enkele winnaars van de journalistieke prijs De Tegel. 

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima willen door het aanbieden van een uitblinkerslunch hun erkenning en waardering uitspreken voor de mensen die een bijzondere prestatie hebben geleverd.

Theo Frijn won zowel in 2020 als in 2021 de NSV Prijs bij de open Europese Vakwedstrijd voor Schoenmakers. 

De Nederlandse Schoenmakers Vereniging feliciteert Theo Frijn van harte met deze uitnodiging en natuurlijk bijzondere ervaring. Hij is werkzaam bij Vakschoenmakerij Stadionweg in Amsterdam, het bedrijf van de familie Frijn.

De Wedstrijd
In Nederland worden jaarlijks Europese Vakwedstrijden voor Schoenmakers georganiseerd. Dit jaar met een deelnemersveld van Schoenmakers uit natuurlijk Nederland maar ook uit Duitsland, Amerika, Zwitserland en België. Daarom spreken we nu ook wel van Open Europese Vakwedstrijden.

De wedstrijd vestigt de aandacht op de kwaliteit in het vak: van schoenreparaties tot de laatste methodes in de productie van handgemaakte schoenen. Deelnemers tonen hun technische kennis en hun vaardigheden op het gebied van maatwerk en reparatiewerk.

De ingezonden wedstrijdstukken werden gejureerd door een vakjury. De inzending werd op 10 verschillende criteria beoordeeld. Voor de jury was dit reden om de inzending van Theo Frijn in de categorie werkgevers en werknemers met goud te bekronen. Daarbij scoorde hij Goud met 192 punten. Dat is een 9,6 gemiddeld!

Bekijk hier de gastenlijst  (https://www.koninklijkhuis.nl/documenten/publicaties/2021/10/27/gastenlijst-uitblinkerslunch-27-oktober-2021)

Schoenen Theo Frijn Schoenen Theo Frijn