Speciaal voor ondernemers: Campagne voor vaccineren

NSV Nieuws van 13-09-2021

Speciaal voor ondernemers heeft VNO-NCW een campagne ontwikkeld om het gesprek aan te gaan met werknemers die twijfelen over een vaccinatie.

Want het coronavirus is nog niet weg en de dreiging van opnieuw oplopende besmettingscijfers en overbelasting van de zorg blijft. Nieuwe beperkende maatregelen die burgers en ondernemers weer hard raken, liggen dan op de loer en kunnen het land weer in de houdgreep nemen als we niks doen.

Hoge vaccinatiegraad nodig

Een hoge vaccinatiegraad is cruciaal om dit scenario te voorkomen. Door zich te laten vaccineren voorkomen mensen dat ze in het ziekenhuis terechtkomen en raakt de zorg niet overbelast, met alle gevolgen van dien. We weten dat in ons land bijna 2 miljoen mensen nog níet zijn gevaccineerd.

Werkgevers kunnen een rol spelen bij het verhogen van de vaccinatiegraad. Daarom zijn we de campagne ’Twijfel over vaccineren? Laat je informeren’ gestart.

Wat kunt u doen?

Als werkgever kunt u helpen om misverstanden over het coronavaccin weg te nemen en uw medewerkers wijzen op het grote maatschappelijke belang van vaccineren.

Hoe? Bijvoorbeeld door deze informatieve A4-poster (https://www.vno-ncw.nl/sites/default/files/twijfel_over_vaccineren_poster_a4.pdf) (of A3-formaat (https://www.vno-ncw.nl/sites/default/files/twijfel_over_vaccineren_poster_a3.pdf)) over het belang van vaccineren op te hangen in uw bedrijf. Of door een banner (zie onderaan de pagina) met in het kort dezelfde boodschap te delen op sociale media of het intranet van uw bedrijf. 

Verder is het goed om medewerkers te blijven wijzen op de basisregels die onverkort gelden: thuisblijven en testen bij klachten, afstand houden, handen wassen en niezen in de elleboog. Daarvoor hebben we eerder al enkele banners ontwikkeld die u op deze pagina kunt downloaden: banners basisregels. (https://www.vno-ncw.nl/content/samen-tegen-corona-houd-je-aan-de-basisregels)

Ga in gesprek met mensen die twijfelen

Er zijn mensen met twijfels. Ook zijn er mensen die simpelweg niet of onjuist zijn geïnformeerd. Merkt u dat in uw bedrijf? Ga met hen in gesprek. Twijfelt u zelf? Informeer u dan.

Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op één van onderstaande websites of verwijs mensen daar naar:

Vaccinatie tegen het coronavirus (Rijksoverheid) (https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie)

COVID-19-vaccinatie (RIVM) (https://www.rivm.nl/covid-19-vaccinatie)

Coronavaccins| College ter beoordeling van Geneesmiddelen (cbg-meb.nl) (https://www.cbg-meb.nl/onderwerpen/medicijninformatie-vaccinaties/coronavaccins)

Alles war je wil weten over het coronavaccin (amsterdamumc.org) (https://amsterdamumc.org/nl/vandaag/alles-wat-je-wil-weten-over-het-coronavaccin.htm)

Coronavirus: veelgestelde vragen in de apotheek (Apotheek.nl) (https://www.apotheek.nl/zorg-van-de-apotheker/corona/coronavirus-veelgestelde-vragen-in-de-apotheek)

Deze informatie in meerdere talen aanwezig.
Ga naar Getting vaccinated against COVID-19 in the Netherlands (https://www.government.nl/documents/leaflets/2021/01/19/getting-vaccinated-against-covid-19-in-the-netherlands).

Onderaan de pagina van VNO-NCW (https://www.vno-ncw.nl/content/twijfel-over-vaccineren-laat-je-informeren) staat een toolkit/bannerset  die zijn te gebruiken voor social media, nieuwsbrieven, websites en andere online communicatie. 

Bron: VNO-NCW (https://www.vno-ncw.nl/content/twijfel-over-vaccineren-laat-je-informeren)

twijfel_over_vaccineren_banner_carrousel_600x400px twijfel_over_vaccineren_banner_carrousel_600x400px