Opleiding Schoenhersteller start definitief op 27 september 2021

NSV Nieuws van 09-09-2021

Afgelopen jaar is onze opleiding mede door de situatie rondom het Coronavirus niet gestart.

Wij zijn als brancheorganisatie bijzonder blij dat wij u kunnen melden dat onze reguliere opleiding, de BBL-opleiding tot Schoenhersteller definitief van start gaat. Het heeft erom gespannen of er voldoende leerlingen zouden zijn, zodat de school de opleiding kon gaan uitvoeren. Maar doordat wij als branche op 27 augustus 2021 een financiële garantstelling hebben afgegeven voor de laatste leerling is er besloten om gegarandeerd en definitief te starten! En daar zijn we ontzettend blij mee. Dat wil natuurlijk nog niet zeggen dat de opleiding nu helemaal vol is. Sterker nog. Er is nog plek beschikbaar. En inschrijven betekent nu een GEGARANDEEERDE START op 27 september 2021. Dus schrijf alsnog uw leerling zo snel mogelijk in!

We zijn daar echt ontzettend blij mee. Onze branche heeft het heel hard te verduren gehad tijdens de Coronacrisis en de omzetten zijn nog lang niet op peil. Maar als we moeten wel kunnen blijven opleiden om te zorgen voor nieuwe schoenherstellers zodat de branche wel kan blijven bestaan.

De opleiding tot Schoenhersteller wordt gegeven aan de Dutch Shoe Academy (https://www.dutchshoeacademy.nl/) onderdeel van de DHTA in Utrecht (https://www.dutchhealthtecacademy.nl/) en is één dag in de week (maandag). De andere dagen wordt er gewerkt in het leerbedrijf. Dit kan 38 uur zijn maar ook minder uren. Wel geldt, de opleiding gaat makkelijker en beter als er meer praktijkuren worden gemaakt.

Heeft u een leerling of weet u een leerling die ook de opleiding wil volgen meldt die dan zo spoedig mogelijk aan! Alleen definitief ingeschreven leerlingen gelden als een inschrijving.

Alle informatie is via deze link hier te vinden (https://www.dutchhealthtecacademy.nl/opleiding/schoenhersteller/). Inschrijven gebeurt op dezelfde pagina door op aanmelden BBL te klikken (https://mboamersfoort.educus.nl/app/digitaalaanmeldenstart?4).

U kunt gebruik maken van de subsidieregeling praktijkleren. Dat betekent een tegemoetkoming in de kosten van ongeveer € 2.700,- (afhankelijk van de aanspraken op de subsidieregeling). 

De BBL opleiding tot schoenhersteller is een door de overheid gefinancierde opleiding. Voor het leerbedrijf is verder alleen het salaris (minimumloon) verschuldigd over de gewerkte uren. Als de leerling bovendien een vol kalenderjaar meer dan 24 uur per week (minimaal 1248 uren per jaar) bij u wordt verloond kunt u ook nog gebruik maken van het lager inkomens voordeel (LIV) Dit is € 0,49 per gewerkt uur tot maximaal € 960,- per jaar (tarief 2021). Uiteraard vragen wij wel de inzet van u als leerbedrijf. U creëert een goede werknemer en wellicht een overnemer van uw eigen zaak voor in de toekomst.

Vanwege Coronamaatregelen van de rijksoverheid wordt bovendien ook nog eens het lesgeld in ieder geval dit schooljaar gehalveerd. Daarnaast staan wij op de lijst voor een extra toeslag voor conjunctuur gevoelige sectoren op de subsidieregeling praktijkleren. Maar het budget daarvoor is voor 2021-2022 nog niet bekend. 

Ook als er niet helemaal aan de vooropleidingseisen wordt voldaan kunt u contact opnemen. Een intakegesprek op maat behoort zeker tot de mogelijkheden!

Voor meer informatie kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. 

Wij helpen u graag!

En voel u uiteraard vrij om dit bericht verder onder geïnteresseerden of collega’s te verspreiden.

 

Plaatje opleiding Plaatje opleiding
Logo_NSV_PMS_DEF Logo_NSV_PMS_DEF
Schoenhersteller versie 3 [nieuwe afbeelding] Schoenhersteller versie 3 [nieuwe afbeelding]
Zeker van je zaak_Jonathan_1080x180 2-04 Zeker van je zaak_Jonathan_1080x180 2-04
Zeker van je zaak_Jonathan_1080x180 2-05 Zeker van je zaak_Jonathan_1080x180 2-05