Opleiding gaat bijna definitief van start - Schrijf z.s.m. leerlingen in!

NSV Nieuws van 23-07-2021

Afgelopen jaar is natuurlijk mede door Corona onze opleiding helaas niet van start gegaan. Ook de start in Februari lukte niet om dat een aantal van de aangemelde leerlingen voor september inmiddels een andere keuze hadden gemaakt.

Dit jaar willen wij heel ontzettend graag als branche de opleiding starten. Er zijn namelijk nieuwe werknemers en zeker toekomstige kopers van onze bedrijven nodig. En we zitten er echt heel erg dicht tegenaan. Er zijn nog een paar leerlingen nodig. Rond 23 augustus volgt de definitieve beslissing.

De opleiding tot Schoenhersteller wordt gegeven aan de Dutch Shoe Academy (https://www.dutchshoeacademy.nl/) onderdeel van de DHTA in Utrecht (https://www.dutchhealthtecacademy.nl/) en is één dag in de week. De andere dagen wordt er gewerkt in het leerbedrijf.

Heeft u een leerling of weet u een leerling die ook de opleiding wil volgen meldt die dan zo spoedig mogelijk aan! Alleen definitief ingeschreven leerlingen gelden als een inschrijving.

Alle informatie is via deze link hier te vinden (https://www.dutchhealthtecacademy.nl/opleiding/schoenhersteller/). Inschrijven gebeurt op dezelfde pagina door op aanmelden BBL te klikken (https://mboamersfoort.educus.nl/app/digitaalaanmeldenstart?4).

U kunt gebruik maken van de subsidieregeling praktijkleren. Dat betekent een tegemoetkoming in de kosten van ongeveer € 2.700,- (afhankelijk van de aanspraken op de subsidieregeling). 

De BBL opleiding tot schoenhersteller is een door de overheid gefinancierde opleiding. Voor het leerbedrijf is verder alleen het salaris (minimumloon) verschuldigd over de gewerkte uren. Als de leerling bovendien een vol kalenderjaar meer dan 24 uur per week (minimaal 1248 uren per jaar) bij u wordt verloond kunt u ook nog gebruik maken van het lager inkomens voordeel (LIV) Dit is € 0,49 per gewerkt uur tot maximaal € 960,- per jaar (tarief 2021). Uiteraard vragen wij wel de inzet van u als leerbedrijf. U creëert een goede werknemer en wellicht een overnemer van uw eigen zaak voor in de toekomst.

Ook als er niet helemaal aan de vooropleidingseisen wordt voldaan kunt u contact opnemen. Een intakegesprek op maat behoort zeker tot de mogelijkheden!

Voor meer informatie kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Wij helpen u graag!

En voel u uiteraard vrij om dit bericht verder onder geïnteresseerden of collega’s te verspreiden.

Zeker van je zaak_Jonathan_1080x180 2-05 Zeker van je zaak_Jonathan_1080x180 2-05
Zeker van je zaak_Jonathan_1080x180 2-04 Zeker van je zaak_Jonathan_1080x180 2-04