Winnaar Schoenmakerij van het Jaar 2021 is Schoenmakerij André uit Geldermalsen

NSV Nieuws van 28-06-2021

Maandag 28 juni 2021 is de uitslag van de Schoenmakerij van het Jaar bekend gemaakt. De finalisten hoorden een week geleden al dat zij tot de Top 5 behoorden.

Schoenmakerij André uit Geldermalsen wint de titel en is daarmee de Schoenmakerij van het Jaar 2021. Eigenaar André Vervoort zal daarmee een jaar lang de ambassadeursrol voor de Schoenmakerij vervullen. En uiteraard ontvangt hij ook de beker.

De geplande uitreiking in april kon vanwege de situatie rondom het Coronavirus geen doorgang vinden. Daarom is er gekozen om een de opzet van de uitreiking dit jaar anders te maken.

Het secretariaat van de Nederlandse Schoenmakers Vereniging zal daarom op vrijdag 2 juli 2021 een felicitatieronde langs alle prijswinnaars maken. De winnaars ontvangen hun prijs dan persoonlijk in hun bedrijf.

De wedstrijd “De Schoenmakerij van het Jaar” is een initiatief van de Nederlandse Schoenmakers Vereniging. Bij deze wedstrijd is de klant van de schoenmaker in eerste instantie aan zet. Ofwel de gunfactor van de klanten is medebepalend.

De jury heeft de uiteindelijke finalisten als volgt geselecteerd:
•    Klanten konden hun Schoenmakerij voordragen d.m.v. reviews op internet en facebook. 
•    Klanten konden het formulier op de website invullen en daarmee hun schoenmakerij voordragen
•    De ondernemer kon zelf een campagne starten met de #SchoenmakerijvhJaar op Social Media. Of zelfs voorgedragen worden door een collega.

Vervolgens zijn er diverse zaken geselecteerd voor een onaangekondigd bezoek van de vakjury waarbij er werd gelet op de kwaliteit van de reparatie in de zaak en de totale uitstraling van de Schoenmakerij en de schoenmaker zelf. Belangrijk is daarbij ook dat het bedrijf een rolmodel voor de schoenmakerij kan zijn en de eigenaar een ambassadeursrol voor de hele branche kan vervullen. De finalisten waren dit jaar van zeer hoge kwaliteit.

De winnaar:
Schoenmakerij André uit Geldermalsen  het bedrijf van eigenaar André Vervoort  is een prachtig bedrijf met een ambachtelijke uitstraling. De prachtige gevel aan een mooi plein nodigt uit om binnen te komen. De winkel is overzichtelijk met een assortiment dat bij de uitstraling en kwaliteit van de schoenmakerij past. De reparatie is van hoge kwaliteit. De allergrootste kracht van dit bedrijf is de eigenaar André Vervoort. Enorm vriendelijk elke klant krijgt individuele aandacht hoe druk het ook is. Hij wordt dan ook op handen gedragen door zijn klanten en staat ook nog eens midden in de samenleving doordat hij het verenigingsleven ondersteunt. Of zoals hij door zijn klanten wordt gezien: “Een onnavolgbare service geeft en een uitstekende kwaliteit levert. En niet te vergeten een aimabele man is”. Een fantastische ambassadeur dus  voor de Schoenmakerij.

De andere prijswinnaars:

2e prijs
De Ambachtelijke Schoenmaker uit Roermond
Het bedrijf van eigenaar Frits Pellemans lokt je met de prachtige bewerkte voorgevel  naar binnen en ook binnen wordt je aangenaam verrast. Een grote ruimte met een prachtige inrichting, daarin een mooi verkoopassortiment dat past bij de Schoenmakerij. De schoenmakerij zelf is achterin in een grote glazen ruimte gevestigd. Het vakwerk en de klantvriendelijkheid zijn natuurlijk ook goed. Dit bedrijf is echt een beleving. Een bedrijf dat je vooral ook gezien moet hebben.

3e prijs
Feenstra Uw Schoenmaker uit Heerenveen
Ook het bedrijf van Johannes Feenstra ziet er prachtig uit. Dit bedrijf is met name vanuit de social media boven gekomen. De gunfactor van de klant is hier dan ook echt mede bepalend. Een mooi bedrijf met behalve een prachtige uitstraling ook zeer gemotiveerde medewerkers. De kwaliteit is dik in orde en wordt bovendien met plezier geleverd. Of zoals de klanten zeggen: “Ze staan altijd klaar voor een ieder met goed advies en perfecte service en arbeid.”

4e prijs
Hooijer Ambachtelijke Schoenmakerij uit Apeldoorn
Het bedrijf van de familie Hooijer is een  hele mooie zaak zowel van buiten als van binnen. De zaak ziet er keurig verzorgd uit waardoor de machines en het interieur goed tot hun recht komen. Dit gecombineerd met vriendelijke en service gerichte schoenmakers die een goede kwaliteit reparatie leveren. Alle mogelijke reparaties worden hier keurig verzorgd wat hoog door de klanten wordt gewaardeerd.

5e prijs
Schoenmakerij Jansen & Jansen uit Oirschot
Ook Schoenmakerij Jansen & Jansen uit Oirschot, het bedrijf van de broers Remy en Guido Jansen is een mooi bedrijf. Het hele bedrijf ziet er netjes en verzorgd uit, heeft een ambachtelijke uitstraling met een leuke bijpassende collectie verkoopartikelen. Er wordt goed werk geleverd en de schoenmaker is ook hier bijzonder vriendelijk en er wordt goede service geleverd.

Op vrijdag 2 juli 2021 worden de prijzen persoonlijk aan de winnaars uitgereikt in hun zaak. De route van deze felicitatietour is te vinden op de website www.schoenmaker.nl (https://www.schoenmaker.nl) en www.schoenmakerijvhjaar.nl (https://www.schoenmakerijvhjaar.nl)of onder dit bericht.

Felicitatie Schoenmakerij vh Jaar Felicitatie Schoenmakerij vh Jaar
20210702_134709 20210702_134709
20210702_134800 20210702_134800
DSC08186 DSC08186