Later als ik Groot ben....

NSV Nieuws van 07-04-2021

De Nederlandse Schoenmakers Vereniging heeft meegewerkt aan een aflevering van het programma Later als ik Groot ben… met Jochem van Gelder. Dit is een programma dat één keer in de twee weken om 16.00 uur wordt uitgezonden op YouTube. Hier kunnen kinderen hun droombaan ontdekken. Er waren diverse kinderen die hadden aangeven dat zij schoenontwerper of schoenhersteller wilden worden.

Het leek de NSV het uitgelezen kans om het vak schoenhersteller te promoten en vervolgens is The Dutch Shoe Academy/DHTA gevraagd om mee te werken zodat ook de opleiding in beeld komt.

De NSV heeft vervolgens het programma ingekocht. De producent SHH productions heeft vervolgens Dumco benaderd om subsponsor te worden.

Het is een hele leuke aflevering geworden:
Jochem verrast de kandidaat Lara thuis. Vervolgens gaan ze naar de The Dutch Shoe Academy. Waar ze begeleid worden door docent Johan Remmerts. Als eerste taak gaan ze een Challange doen. In de Challenge dienen ze zo snel als mogelijk vakkundig een schoen te ’’slopen.’’ Op die manier kunnen we op leuke manier laten zien uit welke elementen een schoen bestaat. Daarna mag Lara haar eigen schoen ’’maken.’’. 
Vervolgens gaat ze bij Schoenmakerij de BanQ de werkvloer op en helpt ze hier een klant. Dimitri Waslander repareert samen met Lara een schoen. 
Op deze leuke manier zijn alle elementen van het beroep op een afwisselende manier aan bod  gekomen. 

Hierbij willen wij allereerst Dumco heel hartelijk bedanken dat zij mee wilden sponseren. Daarnaast gaat onze dank uit naar onze opleiding de Dutch Shoe Academy/DHTA, Johan Remmerts en Dimitri Waslander.