Schoenmakerij mag open blijven - Chaos compleet

NSV Nieuws van 15-12-2020

Beste leden,

Wat een puinhoop is het inmiddels geworden en alleen omdat de overheid geen duidelijkheid geeft.

Tot nu toe hebben wij steeds de bevestiging gekregen dat de Schoenmakerij open mag blijven. Condities bleven weg. Zojuist verscheen op de site van de Rijksoverheid een kleine toevoeging in een zin. Verkoop van artikelen is niet toegestaan.  Zie deze link (https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/winkelen)

Op zich is het duidelijk dat ze dit gedaan hebben om bijvoorbeeld te bevestigen dat de hele fietsenwinkel niet open mag omdat er een reparatie afdeling is en er bij een schoenenzaak of lederwaren speciaalzaak met een reparatieafdeling ook niet meteen alles open mag. Of de autoshowroom omdat auto’s gerepareerd mogen worden.

Maar bij ons gaat het om ondersteunende producten en diensten die onderdeel uitmaken van onze hoofdactiviteit. Te belachelijk voor woorden. Iedereen is het met ons eens maar dat ene rottige zinnetje staat er nu wel. Met als gevolg dat de BOA’s overal al gesignaleerd worden om te handhaven. Van de één mag nu geen sleutel worden gemaakt, bij de ander mag je geen schoensmeer of veter verkopen en zo verder.

Wij zijn heel hard bezig met het ministerie om in ieder geval duidelijkheid te krijgen. Tot op heden hebben we dat nog niet!

Ondertussen is de Hema open voor het food gedeelte met de rest afgesloten. Staan bij de drogist vrolijk de tassenmolen en de pantoffels buiten. En verkopen ze in veel Jumbo supermarkten gewoon de HEMA panty’s en ondergoed. En wordt ook in menig supermarkt schoensmeer en veters verkocht. Om nog maar niet te spreken van andere ondernemers die hun verkoopartikelen verplaatsen naar winkels die open zijn.

Wij begrijpen het echt niet meer. Dat juist de kleine ondernemer nu het doelwit is. Het enige wat wij nu aan u als leden kunnen vragen is, heb nog een klein beetje geduld. Dit kan en mag niet waar zijn.

Wordt vervolgd ....

Met vriendelijke groet,

Margret Hoekenga-Idema
Secretaris

Image00005 Image00005
coronavirus-4833754_1920 coronavirus-4833754_1920