Coronavirus - update van de maatregelen van vanavond

NSV Nieuws van 14-12-2020

Beste leden,

Zoals vanmiddag reeds aangegeven moesten wij ook echt de toespraak van Minister-president Rutte in het torentje afwachten. Maar vlak voor die tijd kregen we dan toch een klein beetje positief nieuws. Helaas mocht dat nog niet naar buiten voor het persmoment. En daarbij werd het toch weer onduidelijk!!

Het valt waarschijnlijk een keer de goede kant op. De reparatie van consumentenartikelen mag doorgaan. De Schoenmakerij valt onder reparatie van consumentenartikelen volgens de SBI-codes (9523). En dus mag ook de Schoenmakerij In Principe ook open blijven!!!  Het is dus waarschijnlijk gelukt! Maar......

Onder welke voorwaarden moet nog duidelijk worden. Daar kan ik dus helaas niet meer over vertellen.

Aan die voorwaarden gaan wij nu werken. Het idee daarbij is bijvoorbeeld een maximum toe te laten dus dat u een soort veredeld afhaalloket wordt.

Het is voor ons ook in zijn geheel nog niet duidelijk of uw verkoop daarmee ook alsnog mag. In de supermarkt mag men ook alles mag verkopen net als bijvoorbeeld de drogisterijen. Dus wij denken dat de bijverkoop zoals bijvoorbeeld schoencrème en een veter ook door mag gaan. Daar komen wij morgen nader op terug.

Feit blijft natuurlijk wel dat het zeker niet makkelijk zal zijn. Als vanaf morgen de winkelcentra en straten vrijwel allemaal gesloten zijn m.u.v. de supermarkt en andere essentiële winkels, dan is er ook nagenoeg geen publiek meer.

Maar goed. Elke Euro is er één natuurlijk.

Mocht straks uw omzet toch hard gaan dalen. Dan wijzen wij u nu alvast op alle ondersteuningsmaatregelen. U treft ze aan op de website en ze zijn te vinden in de Coronacalculator (https://www.coronacalculator.nl) van MKB-Nederland.

Met vriendelijke groet,

Margret Hoekenga-Idema
Secretaris

Image00003 Image00003
coronavirus-4833754_1920 coronavirus-4833754_1920