Blijf u aan de regels houden om erger te voorkomen.

NSV Nieuws van 13-11-2020

Een zwaardere lockdown in de zwaarst getroffen regio’s is dan wel even van de baan. Maar we zijn er nog niet. De winkels blijven zwaar onder een vergrootglas liggen, dus we moeten echt de regels goed naleven. Er is een richtlijn “Winkelen in de openbare ruimte” waarin afspraken zijn gemaakt wie in welk gebied het voortouw neemt tot acties. Alle winkeliers van groot tot klein zijn opgeroepen bij de uitvoering ervan te ondersteunen. Daarbij is het protocol verantwoord winkelen de basis.

Grote verschillen in naleving
Vanuit het gezamenlijke belang dat winkels open kunnen blijven, hebben de overheid en detailhandel twee weken geleden al heldere afspraken gemaakt om ervoor te zorgen dat er verantwoord kan worden gewinkeld en winkelpersoneel veilig kan werken. Niettemin constateert het kabinet dat er grote verschillen zijn tussen winkels in de naleving hiervan. Minister Wiebes en staatssecretaris Keijzer (EZK) hebben daarom met ceo’s van grote ketens overlegd over hoe dat beter kan. Zo is afgesproken dat de grote winkelketens het voortouw nemen om toezicht in winkelgebieden te organiseren. Ook is besproken dat er naast de handhaving door winkelpersoneel afspraken komen over publieke handhaving. Hierover wordt het gesprek volgende week voortgezet.

Oproep aan de Schoenmakers neem zichtbare maatregelen
Wij vragen u daarom nogmaals. Hou u goed aan alle adviezen. Gebruik ons protocol met het aanvullende materiaal. (https://www.schoenmaker.nl/pg-32062-7-130971/pagina/coronavirus.html) En vraag ook uw eventuele medewerkers om dat te doen. Denk aan desinfectiemiddelen, deurbeleid en posters met daarop duidelijk zichtbaar de regels voor klanten. Draag mondkapjes en vraag uw klanten dit ook te doen. Vanaf 1 december is dat zelfs verplicht.

Alleen samen kunnen we er voor zorgen dat we open mogen blijven.

300x250 300x250