Mooi dat Tweede Kamer instemt met 3 jaar uitstel terugbetaling belasting

NSV Nieuws van 29-09-2020

De Tweede Kamer heeft dinsdag unaniem ingestemd met de motie van Helma Lodders (VVD) en Steven van Weyenberg (D66) om de terugbetalingstermijn van belastingen te verruimen van 24 naar 36 maanden. Hier had MKB-Nederland-voorzitter Jacco Vonhof, mede namens VNO-NCW, vorige week voor gepleit. Ook werd zijn verzoek om de termijn pas in te laten gaan per 1 juli 2021 via deze motie ingewilligd. 

Ook goed voor Belastingdienst
De nieuwe datum is een half jaar later dan gepland stond.  Staatssecretaris Vijlbrief van Financiën heeft aangegeven dat hij de motie gaat uitvoeren. ‘Dat is goed nieuws voor alle ondernemers die uitstel van belasting hebben aangevraagd, maar ook voor de Belastingdienst’, aldus Vonhof. ’Zo’n 200.000 ondernemers krijgen door deze verruiming meer lucht om er weer bovenop te komen. Hierdoor vallen minder bedrijven om en krijgt de fiscus uiteindelijk meer van de uitgestelde belastingen binnen

Eén lijn voor alle overheden
In het licht van de aanscherpingen gisteren van de coronamaatregelen wil de voorzitter van MKB-Nederland ook dat andere overheden kiezen voor een ruime terugbetalingstermijn. ‘Het zou goed zijn als ook zij voor dezelfde termijnen gaan kiezen. Eén lijn voor alle ondernemers blinkt niet alleen uit in helderheid, maar maakt ook de overlevingskansen overall groter.’

Nog maatwerk nodig
MKB-Nederland en VNO-NCW hebben de Kamerleden voorgerekend dat een terugbetalingstermijn van krap 2 jaar voor ondernemers betekent dat ze elke maand 37 procent extra belasting moeten afdragen en dat is voor herstellende ondernemers niet op te brengen. Een half jaar extra uitstel helpt ook omdat veel lasten straks omhoog gaan. Maatwerk is nog wel nodig voor cultuur, horeca, kermis en evenementenbranche, aldus de ondernemersorganisaties.

Bron: MKB-Nederland (https://www.mkb.nl/nieuws/mooi-dat-tweede-kamer-instemt-met-3-jaar-uitstel-terugbetaling-belasting?utm_source=Nieuwsbrief_MKB-Nederland&utm_campaign=nieuwsbrief&utm_medium=e-mail)

MKB-Nederland MKB-Nederland