Theo Frijn wint NSV Prijs bij open Europese Vakwedstrijd voor Schoenmakers 2020

NSV Nieuws van 02-09-2020

Theo Frijn wint de Gouden prijs bij de Europese Vakwedstrijd voor Schoenmakers 2020. Hij is werkzaam bij de Vakschoenmaker op de Stadionweg in Amsterdam van de familie Frijn en ook regelmatig in de vestiging in Baarn te vinden. De bedoeling was om de uitslag tijdens het Schoenmakersdiner van de Nederlandse Schoenmakers Vereniging bekend te maken vanwege het Coronavirus kon dit echter helaas geen doorgang vinden. Daarom werd vandaag om 20.00 uur de uitslag online bekend gemaakt.

Omdat hij tevens het hoogste aantal punten heeft behaald in de categorie Werkgevers/Werknemers mocht hij tevens de NSV prijs in ontvangst nemen.

De Wedstrijd
In Nederland worden jaarlijks Europese Vakwedstrijden voor Schoenmakers georganiseerd. Dit jaar met een enorm deelnemersveld van Schoenmakers uit natuurlijk Nederland maar ook uit Duitsland, Italië, Canada, Frankrijk, Amerika, Zwitserland en België. Daarom spreken we nu ook wel van Open Europese Vakwedstrijden.

De wedstrijd vestigt de aandacht op de kwaliteit in het vak: van schoenreparaties tot de laatste methodes in de productie van handgemaakte schoenen. Deelnemers tonen hun technische kennis en hun vaardigheden op het gebied van maatwerk en reparatiewerk.

De ingezonden wedstrijdstukken werden gejureerd door een vakjury. De inzending werd op 10 verschillende criteria beoordeeld. Voor de jury was dit reden om de inzending van Theo Frijn in de categorie werkgevers en werknemers met goud te bekronen. Daarbij scoorde hij Goud met maar liefst 197 punten. Dat is een 9,85 gemiddeld!

Schoenherstellers leveren kwaliteit
De wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door de Nederlandse Schoenmakers Vereniging in samenwerking met de Dutch Shoe Academy. De schoenherstellersbranche en de Dutch Shoe Academy willen hiermee het imago, de reputatie en de kwaliteit van het schoenherstellersambacht bevorderen. Er zijn verschillende categorieën om in te sturen. De categorie schoenreparatie Werkgevers en Werknemers, de categorie voor 1e en 2e jaars leerlingen, Maatwerk en specials reparatiewerk.

Andere categoriewinnaars
Daarnaast waren er nog twee andere bijzondere prijzen te verdelen.

Emma Schoten van Schoenmakerij Flink uit Almelo behaalde Goud in de categorie Leerlingen met 190 punten een gemiddelde van 9,50 en omdat zij in deze categorie het hoogste aantal punten behaalde werd zij tevens onderscheiden met de Dutch Shoe Academy prijs.


Bruno Domenico uit Gallarete in Italië behaalde Goud in de categorie Maatschoenen met 195 punten. Dat is een gemiddelde van 9,75 punten. Het hoogste in deze categorie en daarmee mag hij tevens de Piet Idema prijs in ontvangst nemen.
 

DSC08038 DSC08038
DSC08020 DSC08020
DSC08030 DSC08030
DSC07960 DSC07960
DSC07947 DSC07947
DSC08017 DSC08017
DSC08006 DSC08006