Schoenmakersdiner 2020 afgelast

NSV Nieuws van 24-08-2020

Met pijn in het hart moeten wij u helaas mededelen dat wij als Nederlandse Schoenmakers Vereniging hebben besloten om het Schoenmakersdiner dat gepland stond voor 27 september 2020 toch af te lassen.

Wij vinden het als vereniging niet verantwoord - ondanks dat het dit keer nog wel steeds mag - om vanuit alle delen van het land en ook daarbuiten Schoenmakers en leveranciers in een grote groep bij elkaar te laten komen. Op het schoenmakersdiner komen vaak bedrijven met personeelsleden. Als het fout gaat wordt daarmee in één klap wellicht ook een heel bedrijf stil gelegd. Daarnaast hebben wij natuurlijk ook te maken met leden in de risicogroep en willen we iedereen in de gelegenheid stellen om te komen.

Natuurlijk, alles was in gereedheid gebracht om een diner op 1,50 meter mogelijk te maken. Er zou een livestream zijn via Facebook om ook op afstand de prijsuitreikingen mee te maken. Maar vanwege de huidige opleving van het Coronavirus zou alles nog strenger moeten. Het bekijken van de tentoonstelling op 1,50 meter zou een ware uitdaging worden, foto’s van de winnaars op 1,50 meter, het uitreiken van de prijzen. Het risico dat het fout gaat is uiteindelijk toch te groot.  En verder moeten wij ons afvragen of het schoenmakersdiner op 1,50 meter wel is zoals we dat normaal voor ogen hebben; een evenement waarbij je de collega’s aan tafel en in de “wandelgangen” van het buffet ontmoet.

Hiermee is in 2020 het Schoenmakersdiner definitief van de baan en gaan we ons richten op de datum van 18 april 2021.

Deelnemers Vakwedstrijd
De deelnemers aan de Vakwedstrijd krijgen allemaal hun schoenen met de prijs en de bijbehorende persberichten thuis gestuurd. De categorie winnaars zullen we apart nog bekend gaan maken. De deelnemers aan de Vakwedstrijd ontvangen allemaal individueel bericht.

Schoenmakerij van het Jaar
Voor de schoenmakerij van het jaar waren alle jurybezoeken al net voor de uitbraak van het Coronavirus geweest en alle reviews bekeken. Deze uitslag zetten wij door naar 2021.
Uiteraard krijgen ook de deelnemers die geselecteerd waren voor jurybezoek hier individueel bericht van.

Uiteraard zal de communicatie op al onze kanalen zo spoedig mogelijk worden aangepast.

Het spijt ons ontzettend maar wij vertrouwen erop dat u begrip zult hebben voor het besluit.

 

schoenmakersdiner 1 schoenmakersdiner 1