BHV nu gratis voor leden van de Nederlandse Schoenmakers Vereniging

NSV Nieuws van 17-07-2020

BHV nu gratis voor leden van de Nederlandse Schoenmakers Vereniging

Als werkgever en/of ondernemer bent u wettelijk verplicht (volgens de ARBO wet) om bedrijfshulpverlening (BHV) op de werkvloer te organiseren. Dit geldt zowel voor ondernemers met als voor ondernemers zonder personeel. Ondernemers vinden de regelgeving rondom BHV vaak onduidelijk. Ook zijn de kosten aan de hoge kant. Daarom heeft de NSV, samen met andere ambachtelijke branches en twee ministeries, de tool Help123 ontwikkeld. Help123 maakt bedrijfshulpverlening eenvoudiger en betaalbaarder.

Met Help123 maakt u een BHV-plan voor uw bedrijf, waarin u de BHV-afspraken aangeeft. Daarnaast kunnen alle medewerkers en u zelf een online BHV-training volgen, waarmee men leert hoe te handelen bij een noodgeval. De training is afgestemd op de dagelijkse praktijk en wordt digitaal gegeven. Het volgen van een digitale training is voldoende om aan de wettelijke eisen te voldoen.

Normaal zou u een bedrag van €7,50 per jaar per werknemer/deelnemer betalen. Voor niet leden is dit bedrag €10,-. Voor leden van de Nederlandse Schoenmakers Vereniging is de BHV tool van Help 123 nu gratis te gebruiken. Dit geldt in ieder geval voor de jaren 2020 en 2021.

Kijk hier (https://www.schoenmaker.nl/pg-32062-7-128194/pagina/lv_-_help123.html) om naar onze website te gaan voor meer informatie en de speciale kortingscode.

De voordelen van de tool Help123:
Voordeel 1: veilig
Met Help123 ben je niet meer afhankelijk van 1 bhv’er, want alle medewerkers volgen een online training, net zo lang tot zij geslaagd zijn. Kennis over hoe je moet handelen bij een noodgeval is daardoor bij meer mensen aanwezig en dat bevordert de veiligheid.

Voordeel 2: eenvoudig
Help123 is afgestemd op onze branche. Je organiseert eenvoudig bhv op de werkvloer en het systeem zorgt ervoor dat je niets vergeet. Je medewerkers en jij als ondernemer volgen de trainingen online op hun telefoon, tablet of pc. Help123 herinnert je eraan als het tijd is voor de jaarlijkse herhaling van de training.

Voordeel 3: betaalbaar
De bhv-tool is nu (2020-2021) gratis voor leden van de Nederlandse Schoenmakers. Uiteraard kun je er altijd zelf voor kiezen om toch nog aanvullend gebruik te maken van praktijkcursussen (bijvoorbeeld reanimeren of brand blussen), maar met Help123 zorg je er in ieder geval voor dat je aan de wettelijke verplichtingen voldoet.

Aanmelden en meer informatie over de BHV tool vindt u op www.help123.eu (http://www.help123.eu). Hierbij vindt u ook de folder van Help123 in de vorm van een pictogram. Meldt u vandaag nog aan en zorg ook voor een veilig BHV-plan!

Help123 is ontwikkeld in het kader van de Maatwerkaanpak Regeldruk Winkelambacht.

help123-1 help123-1
help123-2 help123-2