Een leven lang ontwikkelen met het levenlanglerenkrediet

NSV Nieuws van 08-07-2020

Iedereen die een opleiding wil volgen maar geen recht (meer) heeft op reguliere studiefinanciering, kan met het levenlanglerenkrediet geld lenen om het collegegeld of lesgeld te betalen. Met dit krediet kunnen mensen zich blijven ontwikkelen.

Voorwaarden
Om voor het levenlanglerenkrediet in aanmerking te komen, moeten mensen onder andere aan de volgende voorwaarden voldoen:

- Ze volgen een middelbare beroepsopleiding (alleen voltijd) of een opleiding aan hogeschool of universiteit (voltijd, deeltijd, duaal). Modulair onderwijs, bijvoorbeeld aan de Open Universiteit, valt hier ook onder.

- Ze hebben geen recht (meer) op reguliere studiefinanciering.

- Ze zijn jonger dan 56 jaar.

- Het lesgeld of collegegeld wordt niet volledig betaald door een andere persoon of instantie, zoals de werkgever.

Hoeveel lenen
De hoogte van het levenlanglerenkrediet hangt af van de hoogte van het lesgeld of collegegeld. Het is niet mogelijk om meer te lenen dan het bedrag aan les- of collegegeld. Iemand die stopt met de opleiding, moet het levenlanglerenkrediet binnen vijftien jaar terugbetalen.

Kijk hier (https://www.duo.nl/levenlanglerenkrediet/) voor meer informatie en aanvragen.

Bron: VNO-NCW (https://www.vno-ncw.nl/weekbulletin/een-leven-lang-ontwikkelen-met-het-levenlanglerenkrediet?utm_source=Weekbulletin&utm_campaign=nieuwsbrief&utm_medium=e-mail)

VNO-NCW VNO-NCW