In memoriam - Astrid Ruijter-Knijn

NSV Nieuws van 05-06-2020

4 juni 2020 ontvingen wij het droevige bericht dat Astrid Ruijter-Knijn op 1 juni 2020 is overleden.

Astrid werd in 1984 lid van één van de voorgangers van de Nederlandse Schoenmakers Vereniging. Zij behoorde tot de eerste vrouwen die ook zelf Schoenmaker werden. Ze is opgeleid door haar vader en ging al op 16-jarige leeftijd eenmaal per week naar de vakopleiding in Den Bosch. Niet veel meisjes gingen toen nog naar de opleiding waar tegenwoordig zeker 30% van de leerlingen vrouwen zijn.

Zij nam ook de zaak van haar vader over. De schoenmakerij had ze in de Goorn. Maar daarnaast was ze ook altijd druk met het boerenbedrijf van haar man Eric-Jan op de boerderij aan de Middenweg in de Middenbeemster en daarnaast nog de drukte van de kinderen. Een zeer druk bestaan maar daarnaast vond ze nog altijd tijd om samen met de collega’s uit de regio Noord-Holland de regioavonden te bezoeken, ledenvergaderingen en de CrispinusFamiliedagen. Daarnaast was zij altijd een trouwe deelnemer aan de prijsenquête of elke ander activiteit die wij als vereniging organiseerden.

De laatste 12 jaren heeft ze het enorm voor haar kiezen gehad en werd ze ernstig ziek. In één van haar betere periodes hebben wij haar op 25 oktober 2009 op de CrispinusFamiliedag in Joure in het bijzijn van haar man en kinderen de zilveren speld voor 25-jaar lidmaatschap mogen uitreiken. In 2015 moest zij helaas vanwege gezondheidsredenen haar lidmaatschap beëindigen.

Astrid is ruim 40 jaar schoenmaker geweest en echt een bekend gezicht in de branche. 

In oktober 2018 verscheen er een prachtig artikel over haar in het Noord-Hollands Dagblad. U kunt dit bekijken via de bijgevoegde link. (https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20181006_92309781/gouden-tijden-in-crisisjaren?utm_source=google&utm_medium=organic)

Helaas heeft zij haar ziekte niet kunnen overwinnen. Ze zal een ongelooflijke leegte achterlaten bij haar gezin, vrienden en verdere familie. In de uitvaartadvertentie stond zij op de foto achter haar geliefde schoenmakersmachine.

Wij wensen hen vanaf deze plaats heel veel kracht en sterkte toe om het verlies te dragen.

Wilt u de familie condoleren? Dat kan via www.symfonie-uitvaarten.nl/condoleren (http://www.symfonie-uitvaarten.nl/condoleren). U log in met code 31384.

Foto: Astrid Ruijter-Knijn tijdens de uitreiking van de Zilveren Speld in 2009

 

 

DSC01553 DSC01553