Schoenmakerij nu ook onder de TOGS-regeling

NSV Nieuws van 07-04-2020

Zojuist is door het kabinet bekend gemaakt dat de TOGS regeling (Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren) wordt uitgebreid. De nieuwe lijst met SBI-codes is zojuist gepubliceerd. En het is gelukt!

De SBI-code die wij in de schoenmakerij gebruiken 9523 is opgenomen op de lijst. Dit betekent dat u vanaf 15 april 2020 (dus nog heel even geduld) ook de ondersteuning van € 4.000,- kunt aanvragen. Dit betekent wel dat u behalve aan de SBI-code ook aan de overige voorwaarden van de regeling moet voldoen.

De volledige zojuist gepubliceerde lijst kunt u via deze link (https://www.rvo.nl/sites/default/files/2020/04/TOGS%20uitbreiding%2007042020.pdf) bekijken.

Daarnaast kunt u vanaf 15 april 2020 bij het RVO de subsidieregeling aanvragen. Dit doet u via deze link (https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/tegemoetkoming-schade-covid-19)

Wij zijn als vereniging blij en trots dat het is gelukt. En de intensieve lobby inzet is beloond met dank aan onze koepel MKB-Nederland/VNO-NCW en Detailhandel Nederland. Maar daarnaast vooral heel dankbaar. Wij zien dit als een belangrijke ondersteuning die echt van groot belang is voor het voortbestaan van de bedrijven van vele collega’s. En daarmee voor de hele branche.

De laatste stand van alle maatregelen treft u aan op onze speciale Corona pagina (https://www.schoenmaker.nl/pg-32062-7-130971/pagina/coronavirus.html) op de website.

Ook vele niet-leden hebben wij inmiddels al gesproken. Voel u ook nu weer vrij om deze informatie met collega’s te delen. Juist in deze tijden is een gezamenlijke branche immers belangrijker dan ooit.

Wij zijn trots op u als schoenmakers dat u volhoudt in deze moeilijke tijden. Hou de maatregelen nog steeds zoveel mogelijk in acht. Dan worden hopelijk in mei of juni de maatregelen versoepeld. Pas een beetje op uzelf.

Met vriendelijke groet,

Margret Hoekenga-Idema

Secretaris

Image00005 Image00005