Uitstel van betaling Waterschapsbelasting

NSV Nieuws van 22-03-2020

Ondernemers die de waterschapbelastingen niet kunnen betalen vanwege de coronacrisis, krijgen bij de meeste waterschappen uitstel. Verschillende waterschappen zetten de invordering van belastingen helemaal stil, en betalen hun facturen direct. Deze en andere maatregelen hebben MKB-Nederland, VNO-NCW en de Unie van Waterschappen zondag bekendgemaakt.

 

Werk doorgaan

De waterschappen zetten alles op alles om de opdracht- en vergunningverlening aan bedrijven door te laten gaan. Zo kan het werk in de grond-, weg- en waterbouw (GWW) ook doorgang vinden. Het uitstel van betaling geldt meestal voor een periode van 3 tot 6 maanden. Betalingsregelingen voor bedrijven. kunnen ook versoepeld worden met een langere periode voor betaling.

 

Dankbaar voor snelheid

MKB-Nederland-voorzitter Jacco Vonhof is Unie-voorzitter Rogier van der Sande, de waterschapbestuurders en hun medewerkers zeer dankbaar voor de medewerking en snelheid waar de afspraken gemaakt konden worden. ‘Net als eerder bij de banken en pensioenfondsen vonden we een gewillig oor. Voor een mkb’er met een hotel gaat het bijvoorbeeld al gauw om 800 euro. Elke euro telt in deze crisis.’


Cruciale taken

Volgens Unie-voorzitter Rogier van de Sande verdienen ondernemers nu alle steun, ook vanwege hun belang voor de uitvoering van de ‘cruciale’ taken van de waterschappen: waterveiligheid, watervoorziening en zuivering. ‘Waterschappen voelen zich medeverantwoordelijk voor de continuïteit van de GWW-sector die al eerder hard is geraakt door PFAS- en stikstofmaatregelen.’

Bekijk hier (https://www.uvw.nl/waterschappen-coulant-bij-uitstel-van-belastingen/) de publicatie van de maatregelen door de Unie van Waterschappen.

 

Bron: MKB-Nederland (https://www.mkb.nl/nieuws/uitstel-voor-betaling-waterschapbelasting)

Waterschapsbelasting Waterschapsbelasting