Schoenmakers met kledingreparatie machines ga mondkapjes maken.

NSV Nieuws van 21-03-2020 Foto: RTV-Noord

Zojuist zijn wij gebeld door collega Andy Lingbeek van Bakker de Rappe Schoenlapper in Winschoten (https://www.schoenmakerwinschoten.nl/). Hij en daarmee ook de Nederlandse Schoenmakers Vereniging doen een dringende oproep op alle schoenmakers in Nederland die beschikken over kledingreparatiemachines.

Vanmorgen heeft hij besloten om mondkapjes te gaan maken. Er is een dringend gebrek aan omdat sinds vanmorgen ook de Buurtzorg (Thuiszorg) met mondkapjes op moet lopen i.v.m. het Coronavirus. Dit mogen katoenen mondkapjes zijn.

Daarnaast fungeert hij ook als inzamelpunt voor iedereen die nog mondkapjes heeft er komen zelfs FFP2 mondkapjes binnen die meteen door kunnen naar de zorg die ze dringend nodig heeft.

Wij roepen alle collega’s op om zo spoedig mogelijk te gaan starten.

De patronen van Andy Lingbeek zijn via de Nederlandse Schoenmakers Vereniging beschikbaar en verder is er 100% katoen nodig.

Lees het artikel op RTV Noord via deze link (https://www.rtvnoord.nl/nieuws/220324/Schoenmaker-in-Winschoten-maakt-en-doneert-honderden-mondkapjes)

Deze oproep is verspreid via onze social Media kanalen en de nieuwsbrieven. Schoenmakers die zich melden dat zij mondkapjes kunnen maken worden op onze website geplaatst.

Foto-RTV-Noord Foto-RTV-Noord