Nederlandse Schoenmakers Vereniging blij met nieuwe pakket maatregelen

NSV Nieuws van 17-03-2020

De Nederlandse Schoenmakers Verenging is blij met het forse pakket aan maatregelen dat het kabinet vanavond heeft gepresenteerd. ”Voor onze ondernemers, zitten er een aantal zeer welkome maatregelen bij”, aldus secretaris Margret Hoekenga-Idema.


Pakket beantwoord aan vragen
Het pakket beantwoord aan een aantal problemen voor de branche waar de afgelopen tijd veel vragen over zijn gesteld. En die ondernemers nu hard nodig hebben. Denk daarbij aan de nieuwe tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging  voor Werkbehoud, de extra aanvullende inkomensondersteuning voor zelfstandige ondernemers waarbij er geen sprake is van een vermogens- of partnertoets en de mogelijke ondersteuning daarbij voor bedrijfskapitaal via de gemeentes. UIteraard zijn er ook meteen nieuwe vragen. Want hoe verloopt de regeling als je als gezamenlijke partners allebei eigenaar van het bedrijf bent (v.o.f.)? Wij gaan ervan uit dat deze vragen bij de uitwerking van de regeling worden beantwoord.


Uitstel van belasting BTW en LB kan simpeler
Uiteraard zijn wij ook blij met de mogelijkheid van uitstel van betaling voor belastingen. Daarbij hadden wij echter graag voor de BTW en Loonbelasting en simpelere regeling willen zien. Geen brieven sturen maar een eenduidig en simpel formulier via de website van de Belastingdienst.
Nog makkelijker zou zijn om in ieder geval voor de komende twee maanden de betaling van de loonbelasting en BTW automatisch een maand te verlengen. Waarbij vooral het automatische uitstel van betaling op de aankomende BTW-aangifte voor het eerste kwartaal een enorme verlichting zou kunnen betekenen.


Noodloket
Daarnaast zijn wij ontzettend benieuwd naar de uitwerking van de tegemoetkoming vanuit het noodloket zoals aangegeven in de kamerbrief. Het advies om waar mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar te bewaren is ook voor onze ondernemers ook niet eenvoudig. De gemiddelde toonbank is echt geen 1,5 meter breed.

Bekijk hier alle maatregelen (https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/03/17/coronavirus-kabinet-neemt-pakket-nieuwe-maatregelen-voor-banen-en-economie) van het kabinet met de bijbehorende kamerbrief. 

300x250 300x250