MKB-Toegankelijk: Drempelhulp

NSV Nieuws van 26-02-2020

Moeten klanten een drempel over om jouw winkel of horecabedrijf binnen te komen? Kijk dan allereerst of het mogelijk is om de drempel te verwijderen of te verlagen. Lukt dat niet, dan helpt deze informatie je op weg om voor veel meer mensen beter toegankelijk te worden.

Wat is een drempelhulp?
Een drempelhulp is een hulpmiddel voor het gelijk maken van drempels. Het hulpmiddel wordt gebruikt om de afstand tussen de grond en de drempel te overbruggen, waardoor het hoogteverschil van de drempel opgeheven wordt. Ook hoge drempels kunnen door een drempelhulp verdwijnen. Een oprijplaat kan grotere hoogteverschillen overbruggen.

Waarom is deze eenmalige (beperkte) investering belangrijk?
De meeste winkels en horecabedrijven hebben een drempel bij de entree. Zelfs een onopvallende drempel van slechts 2,5 cm kan al belemmerend zijn voor mensen die slecht ter been zijn of rolstoelafhankelijk zijn. Bovendien wordt de groep ouderen snel groter en lopen zij meer risico’s om te vallen. Een drempelhulp maakt je bedrijf voor een grote groep bezoekers toegankelijker en veiliger: rolstoelgebruikers, scootmobiels, mensen met kinderwagens of buggy’s, klanten met een rollator, mensen die slechter ter been zijn of een slechter zicht hebben.

Een investering in een drempelhulp is relatief laag, eenmalig en de drempelhulp gaat jaren mee. Deze investering wordt vaak in korte tijd terugverdiend, want mensen met een beperking zijn vaak loyale klanten. De kosten van een drempelhulp variëren van € 25 tot enkele honderden euro’s. Dit is vooral afhankelijk van materiaal, omvang en vorm (1, 2 of 3-zijdig) en of de drempelhulp binnen of buiten wordt geplaatst. Heb je een doorsnee drempel die niet erg hoog is? Dan kun je voor een beperkt bedrag een kant en klare drempelhulp via internet bestellen. Het aanbod is groot, dus schroom niet om contact op te nemen met een leverancier voor advies. 

Zie ook www.mkbtoegankelijk.nl/hetiszoklaar (http://www.mkbtoegankelijk.nl/hetiszoklaar). 

Bron: MKB-Toegankelijk (https://www.mkbtoegankelijk.nl/pand/drempelhulp/)

MKB-HetIsZoKlaar-Instagram_Slider1_2 MKB-HetIsZoKlaar-Instagram_Slider1_2