In memoriam Jos de Goey

NSV Nieuws van 24-02-2020

Met verbijstering hebben wij kennis genomen van het plotselinge overlijden van Jos de Goey, algemeen directeur van WorldSkills Netherlands en president van WorldSkills International.

Jos de Goey stond aan de basis van WorldSkills Netherlands en heeft de organisatie voor vakwedstrijden in Nederland op de kaart gezet. Zijn visie en ambitie waren het instrument om jonge vakmensen kansen te geven hun talenten verder te ontwikkelen. Dat was ook zijn wens om dit met zijn bestuursfunctie internationaal een hogere vlucht te geven.

De Schoenmakers leerden hem kennen tijdens de voorbereidingen van onze allereerste deelname aan EuroSkills in Rotterdam in 2008. Wat volgden waren deelnames aan EuroSkills in Lissabon in 2010 en SkillsMasters in 2012, 2013 en 2014. 

Wij deelden de grote passie voor Vakwedstrijden en het gebruik daarvan voor kwaliteit van vakmanschap en instroom in ons prachtige MBO onderwijs. Vanaf 2017 had ik persoonlijk het genoegen om hem nog beter te leren kennen in het bestuur van WorldSkills Netherlands. ”Beroepsonderwijs is een andere vorm van onderwijs niet hoger of lager”, gaf hij vaak als voorbeeld. Daarnaast deelden we de passie voor het ondernemerschap dat hij van huis uit had meegekregen.

Het verlies van Jos is onbegrijpelijk en verbijsterend voor zijn vrouw en kinderen en het team van WorldSkills Netherlands. Vanaf deze plaats wensen wij hen heel veel kracht en sterkte.

Namens de Nederlandse Schoenmakers Vereniging

Margret Hoekenga-Idema
Secretaris

Het volledige bericht treft u aan op de website van WorldSkills Netherlands (https://worldskillsnetherlands.nl/nieuws/inmemoriam/)

2020 In memoriam Jos de Goey 2020 In memoriam Jos de Goey