Nederland kandidaat voor EuroSkills 2024 voor jonge vakmensen

NSV Nieuws van 12-02-2020

Het ministerie van Onderwijs, de MBO Raad, ondernemingsorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland en de Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) staan samen met een groot aantal bedrijven en sectoren achter de kandidatuur van Nederland voor de organisatie van de ’Olympische Spelen 2024’ voor jonge vakmensen. Samen willen ze een meerjarige nationale campagne voor de promotie van vakmanschap en beroepsonderwijs koppelen aan dit initiatief: EuroSkills Amsterdam 2024, de Europese kampioenschappen voor beroepen.

Gekwalificeerde vakmensen
Het doel van deze campagne en deze ’Olympische Spelen’ is om de huidige tekorten op de arbeidsmarkt te verminderen en te zorgen voor meer vaktalent en instroom van goed gekwalificeerde vakmensen in Nederland. Namens Nederland heeft WorldSkills Netherlands, de organisatie voor vakwedstrijden in Nederland, de kandidatuur ingediend bij WorldSkills Europe. Bij WorldSkills Europe zijn dertig landen aangesloten voor de organisatie van Europese kampioenschappen voor beroepen. Tijdens hun algemene ledenvergadering op 19 maart in Graz (Oostenrijk) besluiten ze of Denemarken dan wel Nederland dit beroepenevenement in 2024 mag organiseren.

Bron: VNO-NCW (https://www.vno-ncw.nl/weekbulletin/nederland-kandidaat-voor-euroskills-2024-voor-jonge-vakmensen?utm_source=Weekbulletin&utm_campaign=nieuwsbrief&utm_medium=e-mail)

Skills Skills