Europese Vakwedstrijd voor Schoenmakers 2020

NSV Nieuws van 29-11-2019

Ook in 2020 worden er weer Europese Vakwedstrijden georganiseerd. De organisatie is in handen van de Nederlandse Schoenmakers Vereniging in samenwerking met de Dutch Shoe Academy.

Er zijn drie wedstrijdgroepen waarvan de tweede is onderverdeeld in doelgroepen:

I. Wedstrijdgroep ‘Maatschoenen’
Geen half fabricaten gebruiken, maar volledig zelf maken. Er mag een standaard leest gebruikt worden.

II. Wedstrijdgroep ‘Reparatiewerk’
(Voor deze groep mogen alleen reparaties aan gedragen schoenen ingezonden worden)

Doelgroep A = Werkgevers/Zelfstandigen én werknemers
Eén paar herenschoenen met leren halve zolen. Hakken naar keuze en Eén paar herenschoenen of damesschoenen waarvan één van de schoenen gerepareerd moet worden. Hierbij mag gekozen worden tussen één leren halve zool of één leren langzool. De andere schoen mag niet gerepareerd worden. Hak naar keuze. Beide schoenen inzenden!!
(Let op !! Alleen deze doelgroep dient een dubbelpaar in te zenden.)

Doelgroep B = Leerlingen 1e jaar
Eén paar herenschoenen, leren zolen gelijmd. Hakken naar keuze.

Doelgroep C = Leerlingen 2e jaar
Eén paar herenschoenen, leren zolen gelijmd. Hakken naar keuze

III Wedstrijdgroep ‘Gepimpte schoenen.’
We houden daarbij ook rekening met de opleiding Shoe Developer.
Een paar schoenen pimpen. Wordt niet gejureerd maar tentoongesteld tijdens het Schoenmakersdiner. De aanwezigen van het Schoenmakersdiner mogen stemmen welke Gepimpte Schoenen het mooist wordt bevonden. De enige voorwaarde is dat men nog wel op de schoenen kan lopen. Aan deze wedstrijdgroep mag iedereen deelnemen.

Voor meer  informatie, inschrijfformulier en eisen verwijzen wij naar onze website (https://www.schoenmaker.nl/tp-32062-2/vakwedstrijd)
Eén exemplaar van het ingevulde aanmeldingsformulier (https://www.schoenmaker.nl/content/32062/download/clnt/89222_Aanmeldingsformulier_Europese_Vakwedstrijd_2020.pdf) (apart verzenden) moet uiterlijk 31 december 2019 bij het Secretariaat van de Europese Vakwedstrijd voor Schoenmakers binnen zijn.

Er zijn al verschillende aanmeldingen binnen. We hebben al aanmeldingen uit Italië, Duitsland en Spanje, naast die van Nederland natuurlijk.

Vakwedstrijd bekers Vakwedstrijd bekers