Abonnement niet verlengd? Gegevens worden na laatste e-mail gewist! 

NSV Nieuws van 06-11-2019

Wie geen abonnement heeft genomen op het AVG-programma kan er binnenkort geen gebruik meer van maken. Wil je voorkomen dat je ingevoerde gegevens worden gewist, kom dan snel in actie.  

Alle gebruikers krijgen een laatste e-mailbericht waarin staat wat de uiterste datum is voor een verlenging. De titel daarvan is: ‘Beëindiging AVG-licentie’. De eerste groepen gebruikers hebben deze mail al ontvangen; de rest volgt in de komende vijf weken. De opgeslagen gegevens zijn na deze laatste mail nog maar een paar dagen beschikbaar.  

Organisaties, bedrijven, beroepsbeoefenaren en sportclubs/-verenigingen die het programma eerder gebruikten via een voucher van hun vereniging, moeten nu zelf een abonnement nemen. Daarover zijn ze rechtstreeks geïnformeerd en via hun verenigingen. Veel gebruikers hebben inmiddels een abonnement genomen, vaak met gebruikmaking van de kortingscode van hun vereniging. Daardoor betalen ze de helft van het reguliere tarief. 
 

Informeer naar kortingscode en bespaar meer dan € 100
Een voordeel dat kan oplopen tot meer dan € 100,- per jaar. Dat is weggelegd voor organisaties en beroepsbeoefenaren die gebruik maken van een kortingscode van hun vereniging bij het afsluiten van een abonnement op het AVG-programma.

In nieuwsbrieven en mailingen is dit inmiddels gecommuniceerd. Mocht het je ontgaan zijn, informeer er dan naar bij je vereniging. Veel branche- en beroepsverenigingen hebben hun leden afgelopen jaar een voucher verstrekt waarmee ze goedkoop of zelfs gratis gebruik konden maken van het AVG-programma. De geldigheid daarvan is inmiddels verlopen of verloopt binnenkort.

Gebruikers dienen nu zelf een abonnement af te sluiten. Verlengen kan nog steeds, maar de tijd dringt. In een e-mailbericht wordt aangegeven wanneer de uiterste datum is. Wie tijdig een abonnement neemt, kan het programma onveranderd blijven gebruiken. De eerder ingevoerde en opgeslagen gegevens zijn dan nog beschikbaar.  

Stichting AVG gaat cybersecurity-onderzoek
Alle gebruikers van het AVG-programma krijgen binnen twee weken per mail een vragenlijst toegestuurd van onderzoeksbureau Panteia in Zoetermeer, met het verzoek deze in te vullen. 

De Stichting AVG voor Verenigingen is opdrachtgever voor het onderzoek. Cybersecurity is binnen AVG een onderschat thema en verdient meer aandacht. Veel organisaties lopen onwetend en onnodig veel risico. Om daar in de toekomst op de juiste manier informatie over te kunnen geven, vragen we je mee te werken aan het onderzoek. Deelnemen kost 7 minuten. Wie dat wil, krijgt de resultaten daarna toegestuurd. 

Advies: download elk kwartaal AVG-verklaring
Gebruikers van het AVG-programma ontvangen ieder kwartaal een melding in hun mailbox dat er een nieuwe AVG-Verklaring klaar staat. Het advies is om deze te downloaden, zodat bij een controle de meest recente versie kan worden overlegd. 

De verklaring geeft aan op welke wijze een organisatie of beroepsbeoefenaar alles in het werk heeft gesteld om zorgvuldig om te gaan met privacygevoelige gegevens. De verklaring herinnert je ook aan de noodzaak om eventuele relevante veranderingen binnen de organisatie in het AVG-programma te verwerken. Bijvoorbeeld de komst van nieuwe medewerkers die geïnstrueerd moeten worden. AVG is immers geen eenmalige activiteiten, maar behoeft blijvende aandacht. Het AVG-programma helpt daarbij op een wijze die weinig tijd kost. 

Helpdesk beantwoordt 500 vragen per maand
De gratis helpdesk van het AVG-programma beantwoordt maandelijks ongeveer 500 vragen over de privacywetgeving AVG, hoe je er in de praktijk mee om moet gaan en op welke wijze het AVG-programma daarbij behulpzaam kan zijn. De helpdesk maakt in bijna alle gevallen onderdeel uit van het abonnement. De medewerkers beantwoorden ook juridische vragen, voor zover die binnen een kwartier beantwoord kunnen worden.  

Bron:© 2018 Stichting AVG voor Verenigingen (https://avgverenigingen.nl/)

 


 

logo AVG logo AVG