Herinnering CrispinusFamiliedag 27 oktober 2019

NSV Nieuws van 14-10-2019

Hierbij willen wij u graag herinneren aan de jaarlijkse CrispinusFamiliedag die op zondag 27 oktober 2019 gehouden wordt. Dit keer gaan wij naar het Nationaal Park de Hoge Veluwe en vindt de dag dus op een unieke locatie midden in het land plaats. Zoals besproken op de ledenvergadering zal deze dag niet meer starten met een oecumenische viering.

Wij hebben gekozen voor een programma dat voor alle leeftijden interessant is, zodat we er een echte CrispinusFamiliedag van kunnen maken. Bovendien nemen wij u mee in een programma dat u niet zo snel met uw eigen gezin zou kunnen doen. Een echte aanrader dus.

De ontvangst start vanaf 11.00 uur met koffie en thee. U kunt uw auto parkeren bij het bezoekerscentrum. U bent dan al in het Nationaal Park de Hoge Veluwe.

Vanaf 12.00 uur brengen wij een bezoek aan het Museonder. Dit is het eerste ondergrondse museum ter wereld. Het geeft een verrassend beeld van alles wat er onder het aardoppervlak leeft en heeft geleefd. Bijzonder is het wortelgestel van een boom van onderen.

Uiteraard staat er ook weer een lunch voor ons klaar die vanaf 13.00 uur wordt geserveerd in het Park Paviljoen.

Na de lunch bieden wij in het programma twee keuzes. Wij vragen u van tevoren uw keuze al kenbaar te maken. U kunt op pad met een natuurgids. Dit is een tocht te voet van ongeveer 2 uur. Onderweg horen en zien we van alles over de dieren en planten en bomen maar ook de historie van de Hoge Veluwe. Zorg voor stevige stappers en kleding die past bij het weer. Kinderen vanaf ongeveer 6 jaar kunnen de route zelf lopen. Voor jongere kinderen wordt een rugdrager of regelmatig optillen aangeraden.

De tweede mogelijkheid is een rondleiding door het Jachthuis Sint Hubertus. Dit is het voormalige buitenverblijf van het echtpaar Kröller-Müller en één van de belangrijkste gebouwen van Nederland. Het is ontworpen door de beroemde architect Hendrikus Petrus Berlage. Het is geïnspireerd op het Engelse Country House met uitzondering van de voor Berlage karakteristieke toren. Overigens een wens van het echtpaar Kröller-Müller. Bovendien ontwierp Berlage niet alleen het gebouw maar ook het interieur. In 1920 werd het voltooid. Het echtpaar Kröller-Müller gebruikte het aanvankelijk als buitenverblijf een woonde er pas in de laatste fase van hun leven permanent. Voor de rondleiding in het Jachthuis gaat u met de auto vanaf het bezoekerscentrum naar het Jachthuis. Hierbij heeft u behalve de rondleiding ook tijd om rustig een prachtige route door het park te maken.

Aan het einde van de middag komen beide groepen voor een afsluitende borrel weer samen in het Parkpaviljoen rond 16.30 uur waarna het programma om 17.30 uur zal worden afgesloten.

Nieuwsgierig geworden naar deze dag? De CrispinusFamiliedag is toegankelijk voor leden van de Nederlandse Schoenmakers Vereniging en hun inwonende gezinsleden. U kunt zich hier opgeven via het formulier (https://www.schoenmaker.nl/pg-32062-7-128894/pagina/form_-_inschrijving_evenement.html) waarbij wij u meteen vragen om uw keuze voor het middagprogramma te maken. Geef u snel op zodat wij tijdig voldoende plek op de rondleidingen kunnen reserveren. Opgeven per e-mail of telefoon mag natuurlijk ook.

Na ontvangst van uw aanmelding ontvangt u een bevestiging waarmee u 27 oktober toegang krijgt tot het park en de diverse onderdelen. Deze bevestiging bevat ook alle adresdetails.

Wij zien uw komst op 27 oktober 2019 graag tegemoet!
 

Foto Hoge Veluwe Foto Hoge Veluwe